MUHALLEBİLİ MİLFÖY PASTASI

Gönderen: Unknown 22 Mart 2016 Salı | 02:57:00

MUHALLEBİLİ MİLFÖY PASTASI
Malzemeler;
  •  6 adet milföy

Kreması için;
  • 3 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

İç malzeme olarak; 
  • Çilek
Üzeri için; 
  • Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
  • *Milföyleri dondurucudan çıkarın ve biraz yumuşamasını bekleyin.
  • *2 adet milföyü yan yana koyarak çok az un serperek merdane yardımıyla biraz açın.
  • *Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve milföylerin üzerine çok kabarmamaları için bıçak ile bir kaç yerden kesikler atın.
  • *Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
  • *Fırından çıkarınca soğumaya bırakın.
  • *Kreması için; bir tencereyi su ile çalkalayın.( Sütün dip tutmasını önler).
  • *Süt,şeker,un,nişasta ve yumurta sarısını tencereye ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
  • *Ateşten alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırın veya çırpın.
  • *Kremayı ılınmaya bırakın.
  • *Milföyleri boylamasına 2' ye kesin. Yani 6 parça milföyümüz olacak.
  • *Servis tabağına 1. parçayı alın ve üzerine yeteri kadar krema sürüp dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. (Çilekleri biraz dışarı doğru sıralarsanız görüntü daha hoş oluyor).
  • 2. parçayı üzerine kapatın ve yine krema sürüp çilek dilimlerini sırlayın.
  • *Milföy bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
  • *Son en üstteki milföyün üzerine krema SÜRMÜYORUZ. Üzerine pudra şekeri serpip hemen servis ediniz.
  • *Beklerse milföyler yumuşuyor..ben milföy biraz çıtır kalınca daha çok seviyorum.
  • *Dilimleyerek ikram ediniz.
  • Afiyet olsun..
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder