- 6 adet milföy
Kreması için;
- 3 su bardağı süt
- 1 çay bardağı toz şeker
- 1 adet yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
İç malzeme olarak;
- Çilek
Üzeri için;
- Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
- *Milföyleri dondurucudan çıkarın ve biraz yumuşamasını bekleyin.
- *2 adet milföyü yan yana koyarak çok az un serperek merdane yardımıyla biraz açın.
- *Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin ve milföylerin üzerine çok kabarmamaları için bıçak ile bir kaç yerden kesikler atın.
- *Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.
- *Fırından çıkarınca soğumaya bırakın.
- *Kreması için; bir tencereyi su ile çalkalayın.( Sütün dip tutmasını önler).
- *Süt,şeker,un,nişasta ve yumurta sarısını tencereye ekleyip karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin.
- *Ateşten alıp içine vanilya ve tereyağını ekleyip yağ eriyinceye kadar karıştırın veya çırpın.
- *Kremayı ılınmaya bırakın.
- *Milföyleri boylamasına 2' ye kesin. Yani 6 parça milföyümüz olacak.
- *Servis tabağına 1. parçayı alın ve üzerine yeteri kadar krema sürüp dilimlenmiş çilekleri yerleştirin. (Çilekleri biraz dışarı doğru sıralarsanız görüntü daha hoş oluyor).
- 2. parçayı üzerine kapatın ve yine krema sürüp çilek dilimlerini sırlayın.
- *Milföy bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
- *Son en üstteki milföyün üzerine krema SÜRMÜYORUZ. Üzerine pudra şekeri serpip hemen servis ediniz.
- *Beklerse milföyler yumuşuyor..ben milföy biraz çıtır kalınca daha çok seviyorum.
- *Dilimleyerek ikram ediniz.
- Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder