Malzemeler ;
- 3-4 baş soğan
- 2 yemek kaşığı salça
- Yarım kilo Yaprak
- 1 tatlı kaşığı Acı biber
- Yarım kilo Pirinç
- Göz kararı tuz
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 su bardağı kadar sıvı yağ

Sarma Yapılış Tarifi ;

Pirinçleri Seçtikten sonra güzel bir şekilde yıkamaya bırakıyoruz yıkadıktan sonra kavurduğumuz soğanları pirinçlerin içine döküyoruz bütün baharatlarımızı da koyuyoruz harcımız hazırlanmış bulunmakta
(3-4 bağ soğan 2 yemek kaşığı salça göz kararı tuz 1 su bardağı sıvı yağ 1 tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı acı biber ) Sonra yapraklarımızı bir kabından içinden tek tek alıp harcımız dan da biraz alıp yaprağın üzerine koyuyoruz sonra ilk önce yanlardan sarıyoruz sonra yuvarlak şekilde baştan sona kadar ince bir şekilde sarıyoruz ne kadar ince sararsanız sarmanız o kadar güzel olur.
Bütün yapraklara harcınız bitende kadar aynı uygulamayı uyguluyorsunuz sardığınız
sarmaları bir tencerenin içine güzel bir şekilde sıralıyorsunuz tencere doldurduk dan sonra ocağa bırakıp 20 dakika pişmesini bekliyoruz
piştikten sonra 1 servis tabağa koyup misafirlerinize sunabilirsiniz afiyet olsun.
Hazırlık süresi ; 10 dakika Dinlendirme Süresi ; 1 gün Pişirme Süresi ; 20 dakika
0 yorum :
Yorum Gönder