Zeytinyağlı Sarma

Gönderen: Unknown 18 Şubat 2015 Çarşamba | 11:38:00




Malzemeler ;


  • 3-4 baş soğan
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Yarım kilo Yaprak
  • 1 tatlı kaşığı Acı biber
  • Yarım kilo Pirinç
  • Göz kararı tuz
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • 1 su bardağı kadar sıvı yağ                                    

Sarma Yapılış Tarifi ;

1 gün önceden  yaprakları  suya koyup bekletiyoruz ertesi gün ardından harcımızı hazırlamak için  ilk önce  ocağı yakıp tavanın içine  soğanları küp küp doğrayıp içine sıvı yağ döküp soğanları kavrulurken içine salçayı koyuyoruz kavrulduktan sonra ocağı söndürüp. 

Pirinçleri Seçtikten sonra güzel bir şekilde yıkamaya bırakıyoruz yıkadıktan sonra  kavurduğumuz soğanları pirinçlerin içine döküyoruz bütün baharatlarımızı da koyuyoruz harcımız hazırlanmış bulunmakta
 (3-4 bağ soğan 2 yemek kaşığı salça  göz kararı tuz 1 su bardağı sıvı yağ  1  tatlı kaşığı nane 1 tatlı kaşığı acı biber ) Sonra yapraklarımızı bir kabından içinden tek tek alıp harcımız dan da biraz alıp yaprağın üzerine koyuyoruz sonra ilk önce yanlardan sarıyoruz sonra yuvarlak şekilde baştan sona kadar ince bir şekilde sarıyoruz ne kadar ince sararsanız sarmanız o kadar güzel  olur. 

Bütün yapraklara harcınız bitende kadar aynı uygulamayı uyguluyorsunuz sardığınız 
sarmaları bir tencerenin içine güzel bir şekilde sıralıyorsunuz tencere doldurduk dan sonra ocağa bırakıp   20 dakika pişmesini bekliyoruz
piştikten sonra 1 servis tabağa koyup  misafirlerinize sunabilirsiniz afiyet olsun.


Hazırlık süresi ;  10 dakika  Dinlendirme Süresi ; 1 gün     Pişirme Süresi ; 20 dakika
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder