ÇİKOLATALI PASTA

Gönderen: Unknown 18 Mart 2016 Cuma | 07:11:00


ÇİKOLATALI PASTA

Kek için malzemeler;

  • 6 yumurta
  • 170 gr (~1 su bardağından 1 parmak eksik) toz şeker
  • 110 gr (~3/4 su bardağı) un
  • 50 gr (~1/2 su bardağı) kakao
  • yarım çay bardağı portakal suyu
  • Kreması için;
  • 300 gr bitter çikolata
  • 300 ml krema
  • 1 su bardağı fındık krokan

Süslemek için;

  • File fıstık
  • Rendelenmiş çikolata (ben kahve dünyasının hazır çikolatalarından kullandım)

HAZIRLANIŞI

Kekimizi hazırlamak için yumurtaların sarılarını ve aklarını iki ayrı kaba ayırıyoruz. Toz şekerin yarısını yumurtanın sarıları ile iyice çırpıyoruz. Şekerin diğer yarısını ise yumurtaların akları ile katılaşıncaya kadar çırpıyoruz. İki karışımı bir spatula yardımı ile söndürmemeye dikkat ederek birbirine karıştırıyoruz. Elenmiş un, kakao ve portakal suyunu da eklyerek yine spatulayla yumurtaları söndürmeden dikkatlice karıştırmaya devam ediyoruz. Yağladığımız yada tabanına yağlı kağıt serdiğimiz bir kek kalıbına döküp önceden 170 C’ye ısıtılmış fırında 40 dakika sonra kürdan ile test ederek içi iyice pişene kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp soğuduktan sonra keki enine ortadan ikiye yada üçe kesiyoruz. (Ben kare ve küçük bir kalıp kullandığım için kekim oldukça kabardı. Bu yüzden 3 kat şeklinde dilimledim.) Pastamızın kremasını hazırlamak için, kremayı bir sos tenceresinde ısıtıyoruz. Çikolataları küçük parçalar halinde içerisine atıyoruz ve eriyinceye kadar karıştırıyoruz. Çikolatalar eridikten sonra ocaktan alıyoruz ve oda sıcaklığına gelinceye kadar bekliyoruz. Daha sonra derin dondurucaya koyup 30 dakika bekletiyoruz. Kremamız yeterince soğuyunca mikser ile koyulaşıncaya kadar çırpıyoruz. Kekimizn ilk katını servis tabağına alıyoruz. Pastamızın üzeri için kremadan ayırıp, kekin üzerine kremamızdan sürüyoruz. Evde hazırladığımız yada hazır olarak aldığımız fındık krokanı kremanın üzerine bolca serpip kekin ikinci katını koyuyoruz. Pastamızın üzerini krema ile tamamen kaplıyoruz ve üzerini dilediğimiz şekilde sülüyoruz.
*Ben kenarları için file fıstık kullandım. Üzerini kahve dünyasından aldığım siyah ve beyaz çikolata parçaları ile süsledim. Pastanın tam ortasına ise erittiğim beyaz çikolatayı kafes şeklinde sıkarak süsledim.
Afiyet olsun..
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder