 |
ÇİKOLATALI KOLAY PASTA |
Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağı toz şeker
- yarım çay bardağı su
- 2 yemek kaşığı kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1,5 su bardağı un
Ara kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 1 adet yumruta sarısı
- 2 yemek kaşığı tepeleme un
- yarım su bardağı şeker
- 1 paket ( 80 gr) Bitter çikolata
- İç malzemesi;
- 2-3 adet muz (Veya başka bir meyve)
Üzeri için;
- 1 poşet kakaolu krem şanti
- 1 su bardağından süt
- 1 yemek kaşığı kakao
- Islatmak için; çay bardağı süt
HAZIRLANIŞI;
- *Yumurtaları köpürene kadar çırpalım.
- *Şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
- *Su ve kakaoyu ilave edip çırpalım.
- *Un, vanilya ve kabartma tozunu katıp çırpalım.
- *Yağlanmış kelepçeli kalp kalıba harcı dökelim.
- *175 derecelik fırında keki pişirelim.
- *( Ben kekleri soğuk fırına veriyorum.)
- *Pişen keki fırından çıkaralım ve iyice soğuduktan sonra kalıptan *Keki 2 veya 3' e kesebilirsiniz.
- *Ben 2 'ye kestim.
- *Kreması için;
- *Bir tencereye süt yumurta sarısı, şeker ve unu alalım.
- *Güzelce çırpalım.
- *Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişirelim.
- *Ocağın altını kapatalım.
- *Çikolatayı parçalara bölüp sıcak muhallebinin içine atalım ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
- *Kremanın soğumasını bekleyelim.
- *Kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım.
- *Üzeri için;
- *Krem şantiyi süt ile çırpalım.
- *Arzu ederseniz krem şantinin içine 1 yemek kaşığı kakao ekleyip çırpmaya devam ediniz.
- *(Ben kakao ekliyorum,tadını daha çok beğeniyorum.)
- *Kekin bir parçasını servis tabağına alalım.
- *Yalnız temiz çalışmak için kekin çevresinin altına bir parça yağlı kağıt veya poşet serelim.
- *Böylece servis tabağımız çalışırken kirlenmeyecektir.
- *İlk parça kekin üzerini yeteri kadar süt ile ıslatalım.
- *Ara kremayı varsa sıkma torbasına alalım.
- *Ve eşit biçimde ilk parçanın üzerine kremayı yayalım.
- *Krema dışarı taşmasın
- *Kremanın üzerine muz dilimleri sıralayalım.
- *Üst parçanın daha iyi yapışması için muzun üzerine çok az krema sürelim.
- *Diğer kek parçasını da süt ile ıslatalım ve pastanın üzerine koyalım.
- *Elimizle hafifçe bastıralım.
- *Pastanın dışını hazırladığımız krem şanti ile kaplayalım.
- *ve arzuya göre süsleyelim.
- *Ben kürdan yardımıyla gelişi güzel çizikler attım.
- *Ve evde olan şeker hamurundan güller ile süsledim.
- *1 gece üzeri kapalı bir şeklide dolapta beklemesini tavsiye ederim.
- *Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder