ÇİKOLATALI KOLAY PASTA

Gönderen: Unknown 21 Mart 2016 Pazartesi | 15:10:00

ÇİKOLATALI KOLAY PASTA

Malzemeler;

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • yarım çay bardağı su
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1,5 su bardağı un

Ara kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 adet yumruta sarısı
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • yarım su bardağı şeker
  • 1 paket ( 80 gr) Bitter çikolata 
  • İç malzemesi;
  • 2-3 adet muz (Veya başka bir meyve)

Üzeri için;

  • 1 poşet kakaolu krem şanti
  • 1 su bardağından süt
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • Islatmak için; çay bardağı süt

HAZIRLANIŞI;

  • *Yumurtaları köpürene kadar çırpalım.
  • *Şekeri ekleyip kabarıncaya kadar çırpmaya devam edelim.
  • *Su ve kakaoyu ilave edip çırpalım.
  • *Un, vanilya ve kabartma tozunu katıp çırpalım.
  • *Yağlanmış kelepçeli kalp kalıba harcı dökelim.
  • *175 derecelik fırında keki pişirelim.
  • *( Ben kekleri soğuk fırına veriyorum.)
  • *Pişen keki fırından çıkaralım ve iyice soğuduktan sonra kalıptan *Keki 2 veya 3' e kesebilirsiniz.
  • *Ben 2 'ye kestim.
  • *Kreması için;
  • *Bir tencereye süt yumurta sarısı, şeker ve unu alalım.
  • *Güzelce çırpalım.
  • *Orta hararetli ateşte muhallebi kıvamında göz göz oluncaya kadar pişirelim.
  • *Ocağın altını kapatalım.
  • *Çikolatayı parçalara bölüp sıcak muhallebinin içine atalım ve çikolata eriyinceye kadar karıştıralım.
  • *Kremanın soğumasını bekleyelim.
  • *Kabuk tutmaması için ara ara karıştıralım.
  • *Üzeri için;
  • *Krem şantiyi süt ile çırpalım.
  • *Arzu ederseniz krem şantinin içine 1 yemek kaşığı kakao ekleyip çırpmaya devam ediniz.
  • *(Ben kakao ekliyorum,tadını daha çok beğeniyorum.)
  • *Kekin bir parçasını servis tabağına alalım.
  • *Yalnız temiz çalışmak için kekin çevresinin altına bir parça yağlı kağıt veya poşet serelim.
  • *Böylece servis tabağımız çalışırken kirlenmeyecektir.
  • *İlk parça kekin üzerini yeteri kadar süt ile ıslatalım.
  • *Ara kremayı varsa sıkma torbasına alalım.
  • *Ve eşit biçimde ilk parçanın üzerine kremayı yayalım.
  • *Krema dışarı taşmasın
  • *Kremanın üzerine muz dilimleri sıralayalım.
  • *Üst parçanın daha iyi yapışması için muzun üzerine çok az krema sürelim.
  • *Diğer kek parçasını da süt ile ıslatalım ve pastanın üzerine koyalım.
  • *Elimizle hafifçe bastıralım.
  • *Pastanın dışını hazırladığımız krem şanti ile kaplayalım.
  • *ve arzuya göre süsleyelim.
  • *Ben kürdan yardımıyla gelişi güzel çizikler attım.
  • *Ve evde olan şeker hamurundan güller ile süsledim.
  • *1 gece üzeri kapalı bir şeklide dolapta beklemesini tavsiye ederim.
  • *Afiyet olsun..
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder