![]() |
FİNCANDA TEL KADAYIF |
Malzemeler:
- -400 gr taze kadayıf
- -125 gr eritilmiş tereyağı
- İçi İçin; İri çekilmiş ceviz
Şerbeti İçin;
- -3 su bardağı su
- -3 su bardağı şeker
- -1 çorba kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şerbet için küçük bir tencereye su ve şekeri koyup kaynatın...
Kaynamaya başlayınca altını kısık yaklaşık 15-20 dk kaynatıp limon suyunu ekleyip
ocaktan alın ve soğumaya bırakın. Derin bir kabın içerisine kadayıfları koyup
elinizle didikleyip eritilip soğutulmuş tereyağını serpiştirip kadayıf ile yağı
iyice harmanlayın. Küçük kahve fincanına bir parça kadayıf koyup
parmaklarınızla bastırıp üzerine bolca ceviz koyup bir parça daha kadayıf koyup
kenarlardan taşanları da içe kapatıp parmaklarınızla iyice bastırın kadayıflar
yapışacak. Fincandaki top kadayıfı tepsiye ters çevirin. Kadayıflar bitene
kadar bu işlemi tekrarlayın.((ben ters çevrilen top kadayıfların üzerilerine
küçük parçalarda tereyağı koydum)) Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında
kızarana kadar pişirin. Pişen kadayıfları fırından çıkartıp soğuyan şerbeti
sıcak kadayıfların üzerilerine gezdirerek döküp tepsinin üzerini başka bir tepsi
ile kapatıp şerbeti iyice çekmesi için yaklaşık 45 dk bekletin. Soğuyunca
üzerilerine Antep fıstığı ile süsleyip kaymak ile servis yapın.
Afiyet Olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder