ELMALI PORTAKALLI KURABİYE

Gönderen: Unknown 21 Mart 2016 Pazartesi | 14:58:00


ELMALI PORTAKALLI KURABİYE

Hamuru için malzemeler;

  • 125 gr. tereyağı veya margarin
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 4 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3,5- 4 su bardağı un
İçi için;
  • 1 adet irice elma
  • 1 adet irice portakal
  • 2 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Üzeri için: 

  • Pudra şekeri

HAZIRLANIŞI

*İçi için: Elmayı yıkayıp kabuklarını soyup rendeleyiniz.
*Portakalın kabuklarını soyup minik küpler halinde doğrayınız.
*Ve küçük bir tencereye alınız.
*Üzerine şekeri ekleyip meyveler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriniz.
*Tarçını ekleyip soğumaya bırakınız.
*Hamuru için: Yoğurma kabına tere yağını ve pudra şekeri alıp karıştırınız.
*Yoğurt ve sıvı yağını ekleyip karıştırınız.
*Un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurunuz.
*Hamuru ikiye bölünüz.
*Hafif unlu zeminde hamurları merdane yardımıyla açınız.
*Sigara böreği keser gibi üçgen parçalara kesiniz.
*Geniş uca yeteri kadar iç malzemeden koyunuz.
*Ve sigara böreği gibi rulo şeklinde tek tek sarınız.
*Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
*Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.
*Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiniz.

Afiyet olsun..
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder