![]() |
ELMALI PORTAKALLI KURABİYE |
Hamuru için malzemeler;
- 125 gr. tereyağı veya margarin
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 4 yemek kaşığı pudra şekeri
- 1 paket kabartma tozu
- 3,5- 4 su bardağı un
İçi için;
- 1 adet irice elma
- 1 adet irice portakal
- 2 yemek kaşığı tepeleme toz şeker
- 1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için:
- Pudra şekeri
HAZIRLANIŞI
*İçi için: Elmayı yıkayıp kabuklarını soyup rendeleyiniz.*Portakalın kabuklarını soyup minik küpler halinde doğrayınız.
*Ve küçük bir tencereye alınız.
*Üzerine şekeri ekleyip meyveler suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişiriniz.
*Tarçını ekleyip soğumaya bırakınız.
*Hamuru için: Yoğurma kabına tere yağını ve pudra şekeri alıp karıştırınız.
*Yoğurt ve sıvı yağını ekleyip karıştırınız.
*Un ve kabartma tozunu ekleyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğurunuz.
*Hamuru ikiye bölünüz.
*Hafif unlu zeminde hamurları merdane yardımıyla açınız.
*Sigara böreği keser gibi üçgen parçalara kesiniz.
*Geniş uca yeteri kadar iç malzemeden koyunuz.
*Ve sigara böreği gibi rulo şeklinde tek tek sarınız.
*Yağlanmış veya yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine aralıklarla diziniz.
*Önceden ısıtılmış 175 derecelik fırında üzerleri hafif pembeleşinceye kadar pişiriniz.
*Soğuduktan sonra üzerlerine pudra şekeri serpiniz.
Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder