![]() |
AĞLAYAN PASTA |
Malzemeler;
- 4 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 4 yemek kaşığı süt
- 1 paket kakao
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Üzeri için;
- 1 paket hazır çikolata sosu
- 2,5 su bardağı süt (sos için)
- 1,5 su bardağı süt ( kekin üzerine)
- 1 paket kremşanti
- 1 su bardağı soğuk süt (krem şanti için)
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kekimizi pişirelim. Yumurta ve şekerimizi mikser ile çırpalım. Üzerine un,kakao,kabartma tozu ve vanilyayı ekleyip tekrar çırpalım. Sütümüzü de ilave edip son bir kere daha çırpalım.Dikdörtgen bir borcama karışımımızı döküp 180 derece fırında kekimizi pişirelim. Kekimiz piştikten sonra biraz soğumaya bırakalım.
Kekimiz ılındıktan sonra üzerine 1,5 su bardağı sütümüzü dökelim.
Kremşanti ile 1 su bardağı sütümüzüde çırpıp kekimizin üzerine güzelce yayalım. Buzdolabında en az 3-4 saat bekletelim. çikolatalı sosu tarifine uygun şekilde hazırlayıp kullanacağımız zamana kadar soğutalım…
Sosu evde yapmak isteyenler için….
ÇİKOLATA SOSU İÇİN ;
- 2 çay bardağı süt
- 3/4 çay bardağı tozşeker
- 1 tatlı kaşığı nişasta
- 1 çorba kaşığı kakao
- 200 gr çikolata
Öncelikle süt ile şekeri birlikte kaynatalım. Küçük bir kapta nişaşta ile kakaoyu az su ile eritelim. Kaynamış sütün içerisine döküp karıştıralım. Üzerine çikolatayı küçük küçük kırıp ilave edelim. Tüm malzemeyi iyice karıştırarak çikolataların erimesini sağlayalım. Piştikten sonra soğutalım.
Servis yaparken pastamızı kare kare kesip üzerine sos döküp sunuyoruz.
Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder