HAVUÇLU İRMİK TATLISI

Gönderen: Unknown 19 Mart 2016 Cumartesi | 11:45:00


HAVUÇLU İRMİK TATLISI

Malzemeler;

  • 12 çorba kaşığı irmik
  • 5 su bardağı süt
  • 10 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 çorba kaşığı kakao
  • Yarım çay bardağı ıspanak püresi ve çeyrek limonun suyu
Havuç için;
  • Yarım kilo havuç
  • 3 Çorba kaşığı nişasta ( ben mısır nişastası kullandım )
  • 1,5 su bardağı su
  • 5 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 portakalın suyu ve kabuğunun rendesi ( Portal yoksa limon kabuğu ve yarım limonun
  • 1 çay bardağı iri çekilmiş fındık

HAZIRLANIŞI

Orta boy bir tencereye süt şeker ve irmiği ilave edin, karıştıra karıştıra pişirin, kaynamaya başladıktan sonra bir kaç dakika daha kaynatıp ocaktan alın ve şekerli vanilini ilave edip karıştırın.
İrmikli Tatlıyı 4’e bölün, bir kısmına bir çorba kaşığı kakaoyu ilave edip iyice karıştırın. Küçük boy borcamı soğuk suyla çalkalayın suyunu iyice süzün yaptığınız kakokulu karışımı borcamın içine güzelce yayın. Kakaolu karışımın üzerine sade irmik tatlısını yayın. Yeşil rengi için ıspanak püresini ve limon suyunu ilave edip iyice karıştırın gerekirse bir daha blendırdan geçirin ve sade ilmikli muhallebinin üzerine yayın. Üzerinin en son katı için havucu 1,5 su bardağı su ile iyice yumuşayana kadar haşlayın, blendir ile püre haline getirin. Havuç tatlısının üzerine şeker, nişasta, portakalı suyu ve portakal kabuğunun rendesi ilave edip iyice karıştırın, muhallebi kıvamına gelince ocaktan alın ilk sıcaklığı çıkınca çekilmiş fındıkları ilave edip karıştırın ve ıspanaklı irmiğin üzerine güzelce yayın. Tatlısıyı en az 3 saat buzdolabında dinlendirip servis yapın.

Afiyet Olsun..
NOT: Ispanak püresi ile uğraşmak istemeyenler irmikli karışımı ikiye ayırın birini sade öbür karışıma kakaoyu ekleyin ve yine aynı tarifteki gibi üzerini havuçlu yapın bu şekilde daha kolay olur.
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder