![]() |
ISPANAKLI KAŞARLI PİDE |
Malzemeler;
- 4 su bardağı un
- yarım paket yaş maya
- 1 çay bardağı ılık süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 su bardağından fazla ılık su
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 yemek kaşığı tuz
İç malzemesi için:
- 1 buyuk demet ıspanak
- 2-3 adet yumurta
- kaşar peyniri
- Tereyağı
HAZIRLANIŞI
Yoğurma kabına mayayı alın ve ufalayın. Üzerine ılık suyu ekleyin ve maya eriyinceye kadar karıştırın. Şekeri ekleyin. Ilık süt ve yağı ilave edip karıştırın. Un ve tuzu ekleyip yumuşak bir hamur yoğurun. Hamurun üzerini kapatıp mayalanmaya bırakın.İç malzemesi için: Ispanakları sirkeli suda güzelce yıkayıp suyunu süzdürün. Ispanakların yapraklarını ayırıp doğrayın. Yayvan bir tencereye çok az sıvı yağı alın ve yemeklik doğranmış soğanı soteleyin. Ocağın altını kapatın ve doğranmış ıspanağı soğanın üzerine alıp karıştırın. Ispanakların biraz yumuşaması için bir kaç dakika tencerenin kapatıp bekleyin. Tuz, karabiber ve pul biberle tatlandırın. Mayalanan hamuru tepsi ölçünüze göre bezelere ayırın. (4- 6 beze) Hafif unlanmış zeminde bezeleri oval biçimde açın. Üzerine ıspanaklı harçtan yeteri koyun. Ispanakların üzerine arzu ederseniz bütün yumurta kırın veya çırpılmış yumurta sürün.
Yine arzu ederseniz üzerine kaşar peyniri dilimleri veya kaşarı rende halinde serpin.( Üzerinde kaşar peyniri nefis oluyor). Hamurun önce her iki ucunu birleştirin. Yanları 1- 2 cm genişliğinde harcın üzerine doğru kapatıp bastırın. Tam bir pide görüntüsünde oluyor. Hamur kısımlarına yumurta sarısı sürün.
Ve önceden ısıtılmış 180- 200 derecelik fırında pişirin. Fırından çıktığı anda pidenin üzerine tereyağı sürün.
Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder