![]() |
MİLFÖY PİZZA |
Malzemeler;
- Kare milföy hamuru (yapmak istediğiniz kadar)
- Sucuk
- Dilimlenmiş zeytin (yesil ve siyah )
- Dilim yeşil biber
- Küp küp doğranmış domates, mısır
- Rendelenmiş taze kaşar peyniri
- 1 adet yumurta sarısı
- 1 tatlı kaşığı salça (ben ketçap kullandım)
HAZIRLANIŞI
Milföy hamurunu çıkarın ve paketini açarak temiz bir yere dizin. Yaklaşık 5 dakika kadar yumuşamasını bekledikten sonra 1 tanesini şeritler halinde boyuna kesin. Yumuşayan milföyleri fırın tepsisine dizin. Kesmiş olduğunuz milföyu çerçeve gibi her milföyün kenarına çerçeve gibi kapatacak şekilde koyun. Bir tatlı kaşığı ketcabı milföylerin ortasına sürün. Domates, sucuk ve zeytini,biber leri dilimleyin.Malzemeyi milföyun ortasina sirayla dizin, isteğe göre başka malzemeler de ekleyebilirsiniz. Son olarak üzerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin. Milföylerin kenarlarına yumurta sarısı sürdükten sonra 200 derecede önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.
0 yorum :
Yorum Gönder