LEOPAR DESENLİ PASTA

Gönderen: Unknown 27 Mart 2016 Pazar | 03:33:00


LEOPAR DESENLİ PASTA

Malzemeler:
  • 4 adet yumurta oda sıcaklığında olsun ( sarısı ve beyazı ayrı çırpılacak )
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık süt
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket şekerli vanilya
  • 1 su bardağı un
  • 1 fiske tuz
  • 2 çorba kaşığı kakao
  • 2 tatlı tepeleme kaşığı un ( Leopar deseni için kullanılacak )
Islatmak İçin:
  • Yarım çay bardağı meyve suyu ( ben karışık meyve suyu kulandım sizde sevdiğiniz bir meyve suyu kullanabilirsiniz)
  • Kreması İçin:
  • 1 su bardağı soğuk süt
  • 1 paket krem şanti
  • Arası İçin:
  • 2 veya 3 adet muz
Hazırlanışı:
  • İlk önce tepsiye fırın kağıdını yerleştirin ve margarinle fırın kağıdını bir güzel yağlayın, benim kullandığım fırın tepsisi en büyük dikdörtgen fırın tepsisiydi boy uzunluk 40cm eni 35cm idi
  • Yumurtanın sarısını şekerle krema haline gelene kadar çırpın 1 çay bardağı sütü ilave edin bir kaç dakika daha çırpın kabartma tozu şekerli vanilya ilave edip 1 su bardağı unu havadan eleyerek ilave edip iyice karıştırın leopar deseni için Kek karışımından 4 çorba kaşığı büyük bir kaseye alın 2 tepeleme ( dolu dolu ) tatlı kaşığı un ile iyice karıştırıp sıkma poşetine veya normal buzdolabı poşetine doldurun poşetin ucunu çok az kesin ve tepside yağlanmış fırın kağıdının üstüne leopar çizgileri gibi şekiller verin şekil verirken biraz aralıklı verin çünkü çizgiler fırında pişerkende biraz genişliyecek
  • Şekil verme işlemi bittikten sonra önceden ısıtılmış 170 derece fırında 2 dakika pişirip tepsiyi fırından çıkarın ve tepsinin ılıyana kadar kek harcının yapımına devam edelim
  • 2 çorba kaşığı Kakaoyu kek harcına ilave edip iyice karıştırın önceden ayırdığınız yumurtanın beyazına bir fiske tuz ekleyip yumurtalar kar beyazı olana kadar çırpın ve kek harcına ilave edip kaşıkla karıştırın ve tepsiye güzelce döküp bir kaşıkla tepsinin her tarafına iyice yayın tepsiyi hafif hafif tezgaha 10 defa kadar vurun pandispanya’nın içindeki hava kabarcıkları dışarı çıksın. Ve önceden ısıtılmış 170 derece fırında 10 ila 13 dakika arası pişirin ( ben 12 dakika pişirdim )
  • Fırından çıkan pandispanyayı fırın kağıdını hiç açmadan rulo yapın ve pandispanya’nın ılımasını bekleyin
  • bu arada krem şanti ve sütü çırpın buzdolabının alt kısmında 10 veya 15 dakika dinlendirin
  • Pandispanya soğuk olmaya yakın veya soğuduktan sonra fırın kağıdını pandispanyadan ayırmadan ruloyu dikkatli bir şekilde açın meyve suyunu yumurta fırçasıyla kekin iç kısmına sürün sonra krem şantiyi her tarafına yayın ve en son muzları düzgün bir şekilde kesip içine yerleştirin ve fırın kağıdının ucundan tutun keki muzların üstüne kapatın ve çok hafif bastırarak rulo yapın keki her çevirdiğinizda fırın kağıdını yavaşça çıkarmayı unutmayın rulo yaptığınız pastayı temiz fırın kağıdına dikkatlice sarın fırın kağıdının kenarlarını iyice buruşturun ( ben rulom açılmasın diye küçük bir telle buruşturduğum fırın kağıdını bağladım )
  • Sardığınız rulo pastayı buzdolabının alt kısmında 3 saat dinlendirin üstündeki folyoyla çıkarıp servis yapın.
  • Afiyet Olsunn.
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder