![]() |
ÇİKOLATA SOSLU NESCAFELİ KEK |
Malzemeler;
- 3 adet yumurta
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 tatlı kaşığı nescafe
- 1 su bardağı sıcak su
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilin
- 2 bardak toz şeker (ben daha az ekledim)
- 3 yemek kaşığı kakao
- 2 su bardağı un
Çikolata sos:
- 2 çay bardağı sıvı krema
- 200 gr. bitter çikolata
Süsleme için:
- -File antep fıstığı
HAZIRLANIŞI
1- Yumurta ve toz şekeri yaklaşık beş dakika çırpın. Diğer taraftan 1 bardak sıcak suya iki tatlı kaşığı nescafe ekleyip karıştırın.
2- Yumurtalı karışımın üzerine sıvı yağı ve soğuyan nescafeli karışımı dökün.Önceden elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyin.
3- Kek karışımına vanilya ve kakaoyu da ilave edip mikserle hafifçe karıştırın. Ayarlanabilir yuvarlak çember kalıbın ( 24 cm'lik ) altını yağlı kağıt ile kaplayıp,kalıbın iç kısımlarını sıvı yağ ile yağlayın.
4- Çember kalıp kullandığım için daha büyük bir kabın içine oturtup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. ( batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir)
5- Keki fırından çıkartıp hafif ılındıktan sonra kalıbından çıkartın ve bir tel ızgaranın üzerinde soğutun.
6- Diğer taraftan çikolatalı sos için ; sıvı kremayı küçük bir tavanın içine ekleyin ve kaynamasına izin vermeden altını kapatın ve çikolataları içine atıp iyice karıştırın.
7- Ilınan çikolata sosunu soğuk kekin üzerine dökün. Çikolatalı sosun üzerine file antep fıstığı ekleyip süsleyin.
8- Dilerseniz dondurma ve meyvelerle servis yapabilirsiniz.
1- Yumurta ve toz şekeri yaklaşık beş dakika çırpın. Diğer taraftan 1 bardak sıcak suya iki tatlı kaşığı nescafe ekleyip karıştırın.
2- Yumurtalı karışımın üzerine sıvı yağı ve soğuyan nescafeli karışımı dökün.Önceden elenmiş un ve kabartma tozunu da ekleyin.
3- Kek karışımına vanilya ve kakaoyu da ilave edip mikserle hafifçe karıştırın. Ayarlanabilir yuvarlak çember kalıbın ( 24 cm'lik ) altını yağlı kağıt ile kaplayıp,kalıbın iç kısımlarını sıvı yağ ile yağlayın.
4- Çember kalıp kullandığım için daha büyük bir kabın içine oturtup önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40-45 dakika pişirin. ( batırdığınız kürdan temiz çıkıyorsa kek pişmiş demektir)
5- Keki fırından çıkartıp hafif ılındıktan sonra kalıbından çıkartın ve bir tel ızgaranın üzerinde soğutun.
6- Diğer taraftan çikolatalı sos için ; sıvı kremayı küçük bir tavanın içine ekleyin ve kaynamasına izin vermeden altını kapatın ve çikolataları içine atıp iyice karıştırın.
7- Ilınan çikolata sosunu soğuk kekin üzerine dökün. Çikolatalı sosun üzerine file antep fıstığı ekleyip süsleyin.
8- Dilerseniz dondurma ve meyvelerle servis yapabilirsiniz.
Afiyet Olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder