- 1 paket Makarna ( makarna çeşidi size kalmıştır )
- 1.5 litre su
- 3 çay kaşığı tuz ( kendi ağız tadınıza göre tuz sayısını artırabilirsiniz )
- 1.5 yemek kaşığı domates salçası
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı margarin
- 2 yemek kaşığı tereyağ
Salçalı Makarna Yapılış Tarifi ;
Tenceremizin içine 1.5 litre suyumuzu koyuyoruz sonra ocağa koyup kaynatmaya başlıyoruz.Makarna Paketimizi açıp tenceremizin içine atıyoruz ardından 3 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekliyoruz sıvı yağını koymazsak makarnalar birbirine yapışır bu şekilde yenmez hale gelir bu yüzden 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave etmeyi unutmayın..tencerede kileri arada sırada karıştırarak haşlanmasını bekliyoruz. Hamur şeklinde haşlanmasına izin vermeden makarnalar diriyken süzgeçten geçirerek suyunu süzüyoruz. ardından haşlanan makarna mızı soğuk suyun altına koyuyoruz çünkü pişerken birbirlerine yapışmamasını sağlıyor.
Sağlıklı bi şekilde makarna yemek istiyorsanız sudan geçirmenize gerek yoktur vitaminlerini öldürüyor.Sonra makarnayı haşladığımız tencereye 2 yemek kaşığı tereyağımızı ilave ediyoruz ve erimesini bekliyoruz .Tereyağ erirken domates salçamızı ilave edip iyice yağda kavurduktan sonra bir çay bardağına yakın bir şekilde su ve tuz ekleyerek salça sosumuzu 5 dakika pişiriyoruz
Ardından haşlanmış olan makarnaları pişirdiğimiz sos ile ekleyip makarnaların soslarla iç içe olması için iyice karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz Sonra servis tabağına koyup misafirlerimize sunabilirsiniz afiyetle salçalı makarna 'nızı yiyebilirsiniz.
0 yorum :
Yorum Gönder