Salçalı Makarna

Gönderen: Unknown 14 Şubat 2015 Cumartesi | 07:42:00


Salçalı Makarna 


Malzemeler ;
  • 1 paket Makarna ( makarna  çeşidi size kalmıştır )
  • 1.5 litre su
  • 3 çay kaşığı tuz (  kendi ağız tadınıza göre tuz sayısını artırabilirsiniz )
  • 1.5 yemek kaşığı domates salçası
  • 4-5  yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı margarin
  • 2 yemek  kaşığı tereyağ

Salçalı Makarna Yapılış Tarifi ;

Tenceremizin içine 1.5 litre suyumuzu koyuyoruz sonra ocağa koyup kaynatmaya başlıyoruz.Makarna Paketimizi açıp  tenceremizin içine atıyoruz ardından 3 çay kaşığı tuz ilave ediyoruz.Bir yemek kaşığı kadar sıvı yağ ekliyoruz sıvı yağını koymazsak makarnalar birbirine yapışır bu şekilde yenmez hale gelir bu yüzden 1 yemek kaşığı sıvı yağ ilave etmeyi unutmayın..tencerede kileri arada sırada karıştırarak  haşlanmasını bekliyoruz. Hamur şeklinde haşlanmasına izin vermeden makarnalar diriyken  süzgeçten geçirerek suyunu süzüyoruz. ardından haşlanan  makarna mızı soğuk suyun altına koyuyoruz çünkü pişerken birbirlerine yapışmamasını sağlıyor.

Sağlıklı bi şekilde makarna  yemek istiyorsanız sudan geçirmenize gerek yoktur vitaminlerini öldürüyor.Sonra  makarnayı haşladığımız tencereye 2 yemek kaşığı tereyağımızı ilave ediyoruz ve erimesini bekliyoruz .Tereyağ erirken  domates salçamızı ilave edip  iyice  yağda kavurduktan sonra  bir çay bardağına  yakın bir şekilde su ve tuz ekleyerek salça sosumuzu  5 dakika  pişiriyoruz  

Ardından haşlanmış olan makarnaları pişirdiğimiz sos ile ekleyip   makarnaların  soslarla iç içe olması için iyice karıştırıyoruz ve ocağın altını kapatıyoruz Sonra servis tabağına koyup misafirlerimize sunabilirsiniz afiyetle  salçalı makarna 'nızı yiyebilirsiniz.
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder