![]() |
Kremalı Kurabiye |
- 1 su bardağı (125 gram) un
- 5/8 su bardağı (125 gram ) şeker
- 3/4 su bardağı (100 gram ) kavrulmuş fındık
- 1/4 su bardağından biraz daha az (25 gram ) badem, kabukları soyulmuş
- 1/2 su bardağı (125 gram) tereyağı
- 3/8 su bardağı (30 gram ) kakao
- 100 gram bitter çikolata
Kremalı Kurabiye Tarifi Yapılışı ;
Fındık ve bademleri,şekerle birlikte blender 'ın pulse ( anlık karıştırma ) ayarını kullanarak ince şekilde çekin.Bu karışımı oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı ile bir kapta karıştırın
Unu ve kakaoyu birlikte eleyin ve bunları hafifçe karıştırarak karışıma ilave edin.Karışımı streç filmle sarın ve buzdolabında en az 30 dakika dinlendirin Daha sonra karışımı hafifçe unlanmış hamur tahtasında,bir merdaneyle yaklaşık 1 cm incelikte açın.1,5-2 cm çapında yuvarlak volovan kalıplarla hamurdan parçalar kesin ve bu parçaları elinizde top haline getirin
(bu teknik sayesinde kurabiyelerin hepsi aynı ağırlıkta olacak ) Topları tereyağı ile hafifçe yağlanmış , unlanmış (veya pişirme kağıdıyla kaplanmış ) fırın tepsisine yerleştirin. Fırında 160 derece yaklaşık 15 dakika pişirin.
Tamamen soğumaya bırakın daha sonra kurabiyeleri fırın tepsisinden alıp ters çevirin.Bu arada çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin çikolatayı soğumaya bırakın ve kurabiyelerin yarısının üzerine dökün.her birinin üzerine kalan kurabiyelerle kapatın ve dinlendirmeye bırakın
Not : benmari usulü , gıdaların ısıya doğrudan maruz bırakılmadan , cam bir kap içinde buhar üstünde pişirilmesi yöntemdir
Hazırlık Süresi : 40 dakika Dinlendirme Süresi : 30 dakika Pişirme Süresi : 15 dakika
0 yorum :
Yorum Gönder