Kremalı Kurabiye

Gönderen: Unknown 16 Şubat 2015 Pazartesi | 10:16:00

Kremalı Kurabiye
Malzemeler ;

  • 1 su bardağı (125 gram) un
  • 5/8 su bardağı (125 gram ) şeker
  • 3/4 su bardağı (100 gram ) kavrulmuş fındık
  • 1/4 su bardağından biraz daha az (25 gram ) badem, kabukları soyulmuş
  • 1/2 su bardağı (125 gram) tereyağı
  • 3/8 su bardağı (30 gram ) kakao
  • 100 gram bitter çikolata

Kremalı Kurabiye Tarifi Yapılışı ;
Fındık ve bademleri,şekerle birlikte blender 'ın pulse ( anlık karıştırma ) ayarını kullanarak ince şekilde çekin.Bu karışımı oda sıcaklığında yumuşatılmış tereyağı ile bir kapta karıştırın

Unu ve kakaoyu birlikte eleyin ve bunları hafifçe karıştırarak karışıma ilave edin.Karışımı streç filmle sarın ve buzdolabında en az 30 dakika  dinlendirin Daha sonra karışımı hafifçe unlanmış hamur tahtasında,bir merdaneyle yaklaşık 1 cm incelikte açın.1,5-2 cm çapında yuvarlak volovan kalıplarla hamurdan parçalar kesin ve bu parçaları elinizde top haline getirin
(bu teknik sayesinde kurabiyelerin hepsi aynı ağırlıkta olacak ) Topları tereyağı ile hafifçe yağlanmış , unlanmış (veya pişirme kağıdıyla kaplanmış ) fırın tepsisine yerleştirin. Fırında 160 derece yaklaşık 15 dakika pişirin.

Tamamen soğumaya bırakın daha sonra kurabiyeleri fırın tepsisinden alıp ters çevirin.Bu arada çikolatayı benmari usulü veya mikrodalga fırında eritin çikolatayı soğumaya bırakın ve kurabiyelerin yarısının üzerine dökün.her birinin üzerine kalan kurabiyelerle kapatın ve dinlendirmeye bırakın

 Not : benmari usulü , gıdaların ısıya doğrudan maruz bırakılmadan , cam bir kap içinde buhar üstünde pişirilmesi yöntemdir


Hazırlık Süresi : 40 dakika     Dinlendirme Süresi : 30 dakika  Pişirme Süresi : 15 dakika 
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder