Çikolatalı Krep

Gönderen: Unknown 16 Şubat 2015 Pazartesi | 10:47:00

Çikolatalı Krep
Malzemeler ;

Krepler için ;

  • 1 su bardağı (120 gram ) un
  • 2 adet yumurta
  • 1/2 yemek kaşığı (40 gram) şeker
  • 1/4 su bardağı (20 gram ) kakao
  • 1 su bardağı (250 ml ) süt
  • 1/2 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz
Çikolatalı Pasta Kreması için ;
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 3/4 su bardağı (150 gram ) şeker
  • 1/3 su bardağı (40 gram ) un
  • 2 su bardağı (500 ml ) süt
  • 1 adet vanilya çubuğu
  • 3/8 su bardağı (30 gram ) kakao
  • 75 gram bitter çikolata ( ince ince doğranmış olacak )
Süslemesi için ;
1/2 su bardağından biraz daha az ( 30 gram ) hindistancevizi , rendelenmiş


Çikolatalı Krep  Yapılış Tarifi ;

Unla kakaoyu eleyip yumurtalar , şeker ve tuzla birlikte bir kaba koyun.Bir çırpma teliyle karıştırarak sütü ilave edin. Daha sonra eritilmiş tereyağının yarısını da ekleyin

Karışımın üzerine kapatın ve buzdolabında bir saat dinlendirin
Çikolatalı pasta Kreması için ; Sütü , bir sos tenceresinde vanilya çubuğuyla  küçük bir bıçakla  uzunlamasına kesip açın ve ısıtın  Yumurta sarılarını bir kapta şekerle birlikte çırpın.Elenmiş unu ilave edip karıştırın.Vanilya çubuğunu sütten çıkarın.Yumurtalı karışıma kaynar sütten biraz dökün,daha sonra karışımın kıvamını bulması için sürekli çırparak sütün kalanını azar azar ekleyin.karışımı bir sos tenceresine  alın ve kaynatın. Kakaoyu ve doğranmış bitter çikolatayı bu sıcak kremada eritin.Kremayı uygun bir saklama kabına boşaltın ve soğumaya bırakın.

Krep karışımını buzdolabından çıkarıp iyice karıştırın ve krepleri yapmaya başlayın.Kalan tereyağının bir kısmıyla yağlanmış ve yüksek ateşte kızdırılmış tavaya  veya krep tavasına karışımdan bir kepçe  dolusu dökün. Krebi mümkün olduğunca ince yapmaya çalışın

Krebi rengi dönmeye başlar başlamaz çevirin ve diğer tarafını da pişirin. Kreplerin arasına dönmeye başlar başlamaz çevirin ve diğer tarafını da pişirin.Kreplerin arasına çikolatalı pasta kreması koyun ve dörde katlayıp ısıya dayanıklı bir kaba yerleştirin.Fırında 170 derecede 5 dakika pişirin. Daha sonra fırından alın ve üzerine rendelenmiş hindistancevizi serpin.


Hazırlık Süresi ; 30 dakika  + 25 dakika  Dinlendirme süresi ; 1 saat  Pişirme Süresi ; 5 dakika
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder