YALANCI EKLER PASTA

Gönderen: Unknown 26 Mart 2016 Cumartesi | 12:45:00

YALANCI EKLER PASTA

Malzemeler
  • 12 adet ekler için
  • 1 paket saviordi bisküvi
  • 1 su bardağı ılık süt (Bisküvileri ıslatmak için)
  • Ara kreması için;
  • 2 su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı toz şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
  • 125 gram tereyağı

Üst çikolata sosu için;
  • 1,5 su bardağı süt
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı kakao
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
  • 3 paket bitter çikolata (240 gram)

Üzeri için;
  • Çeşitli pasta süslemeleri

YALANCI EKLER PASTA YAPILIŞI ;
  • Ara kreması için gerekli olan malzemeleri vanilya ve tereyağı hariç bir tencereye koyup karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
  • Koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyin.
  • Karıştırarak, kremanın sıcaklığı ile erimesini sağlayın.
  • Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini streç film ile kapatıp soğuması ve katılaşması için buzdolabına kaldırın.
  • Üst çikolata sosu için, çikolata hariç tüm malzemeyi sos kabına koyup karıştırın ve pişirmeye başlayın.
  • Piştikten sonra ocağın altını kapatıp çikolataları ilave edin ve karıştırarak eritin.
  • Oda sıcaklığına geldiğinde iyice soğuması ve katılaşması için, yine üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın.
  • Ara kreması ve üst sosunu bir gece önceden ya da 5-6 saat önceden yaparsanız çok daha iyi sonuç elde edersiniz.
  • 6 adet bisküviyi çok sıcak olmayacak şekilde ılık sütte ıslatıp tepsiye dizin.
  • Üzerine, yıldız uçlu krema sıkacağı ile ara kremasını sıkın.
  • Diğer 6 adet bisküviyi de süt ile ıslatıp üzerlerine kapatın.
  • En üste düz uçlu krema sıkacağı ile çikolata sosunu sıkıp pasta süslemeleri ile süsleyin.
  • Soğuk servis yapın.
  • Afiyet olsun…
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder