![]() |
YALANCI EKLER PASTA |
Malzemeler
- 12 adet ekler için
- 1 paket saviordi bisküvi
- 1 su bardağı ılık süt (Bisküvileri ıslatmak için)
- Ara kreması için;
- 2 su bardağı süt
- 5 yemek kaşığı toz şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 125 gram tereyağı
Üst çikolata sosu için;
- 1,5 su bardağı süt
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 yemek kaşığı kakao
- 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
- 3 paket bitter çikolata (240 gram)
Üzeri için;
- Çeşitli pasta süslemeleri
YALANCI EKLER PASTA YAPILIŞI ;
- Ara kreması için gerekli olan malzemeleri vanilya ve tereyağı hariç bir tencereye koyup karıştırın ve koyulaşıncaya kadar pişirin.
- Koyulaşmaya başladığında ocağın altını kapatıp vanilya ve tereyağını ekleyin.
- Karıştırarak, kremanın sıcaklığı ile erimesini sağlayın.
- Oda sıcaklığına geldiğinde üzerini streç film ile kapatıp soğuması ve katılaşması için buzdolabına kaldırın.
- Üst çikolata sosu için, çikolata hariç tüm malzemeyi sos kabına koyup karıştırın ve pişirmeye başlayın.
- Piştikten sonra ocağın altını kapatıp çikolataları ilave edin ve karıştırarak eritin.
- Oda sıcaklığına geldiğinde iyice soğuması ve katılaşması için, yine üzerini kapatıp buzdolabına kaldırın.
- Ara kreması ve üst sosunu bir gece önceden ya da 5-6 saat önceden yaparsanız çok daha iyi sonuç elde edersiniz.
- 6 adet bisküviyi çok sıcak olmayacak şekilde ılık sütte ıslatıp tepsiye dizin.
- Üzerine, yıldız uçlu krema sıkacağı ile ara kremasını sıkın.
- Diğer 6 adet bisküviyi de süt ile ıslatıp üzerlerine kapatın.
- En üste düz uçlu krema sıkacağı ile çikolata sosunu sıkıp pasta süslemeleri ile süsleyin.
- Soğuk servis yapın.
- Afiyet olsun…
0 yorum :
Yorum Gönder