FİNCAN KEKİ

Gönderen: Unknown 26 Mart 2016 Cumartesi | 18:03:00


FİNCAN KEKİ
Malzemeler
  • 2 tatlı kaşığı kakao
  • 1/2 çay bardağı sıvı yağ
  • 1/2 çay bardağı süt
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 adet yumurta
  • 1/2 paket kabartma tozu
  • 1 çay bardağı un
Hazırlanışı
Yumurta ve toz şeker krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır, üzerine sırası ile sıvı yağ ,süt,kakao un ve kabartma tozu ilave edilir ve çırpılır.Kekleri pişireceğiniz kapların içi fırça ile yağlanır, kaplara kek karışımı eşit şekilde pay edilir ,bu arada tenceremiz ocağa konur kapların yarısına gelecek su konur.Altı açılıp su ısınmaya başlar, kaplar içine yerleştirilir, tencerenin kapağına mutfak bezi ve kağıt havlu (kağıt havlu içine gelecek şekilde) koyup sıkıca kapatılır.
Tencere 15 dakika pişmeye bırakılır. Kaynamaya başlayınca altı kısılır ve 15 dakika dolunca ocak kapatılır. 10 dakika daha kapağı açılmadan dinlendirilip servis edilir.
Tenceredeki su kaynamaya başlayınca fincanların tıkırdamalarının sesi geliyor bu sizi korkutmasın ayrıca pişerken 10 dakika sonra kapağı hafifçe kaldırıp kekleri kontrol edebilirsiniz. Piştikten sonra da sizin fincan ölçülerinize göre kürdanla pişip pişmediğine bakıp pişme süresini ayarlayabilirsiniz.
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder