İMAM SARIĞI TATLISI

Gönderen: Unknown 26 Mart 2016 Cumartesi | 12:29:00


İMAM SARIĞI TATLISI
Malzemeler:
  • 4 Adet Yumurta
  • 1 Su Bardağı Un
  • 1 Su Bardağı Toz şeker
  • 1 Paket Vanilya
  • 0,5 Paket Kabartma Tozu ( yarım paket )
  • 3 çorba Kaşığı Su
  • 3 çorba Kaşığı Kakao

Kreması için malzemeler:
  • 3 Su Bardağı Süt
  • 1 çorba Kaşığı Nişasta
  • 1,5 çorba Kaşığı Un
  • 0,5 Su Bardağı Toz şeker ( yarım bardak )
  • 1 Adet Yumurtanın Sarısı
  • 1 Paket Vanilya
Üzeri için:
  • 100 Gram Bitter çikolata

Kenarları için:
  • Hindistan Cevizi

Hazırlanış Aşamaları
4 adet yumurtayı ve 1 su bardağı toz şekeri köpük köpük olana dek iyice çırpıyoruz. Kalan diğer malzemeleri; unu, kabartma tozunu, vanilyayı, kakaoyu, suyu da ekleyip çırpmaya devam ediyoruz.
Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine hazırladığımız kek hamurunu döküp iyice yayıyoruz. İnce bir tabaka olacak fırın tepsisinde. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişiriyoruz. Kek ince olduğu için çabuk pişecektir, dikkatli olmak gerekmektedir pişirirken. Pişen kekleri bir kenara alıp soğutuyoruz.
Kek pişerken kremayı hazırlayabiliriz. 3 su bardağı sütü derince bir tencereyi alıp üzerine nişastayı, unu, toz şekerini, yumurta sarısını, vanilyayı katıp iyice çırpıyoruz.
Tüm malzemeleri topaklanmadan çırpıldıktan sonra ocağın üzerine alıp koyulaşıncaya kadar pişiriyoruz. Krema koyulaştıktan sonra ocağın üzerinden alıp kabuklanmamsı için arada karıştırıyoruz.
Fırından çıkarıp soğuttuğumuz keki, ağzını ıslattığımız bir su bardağı ile yuvarlak yuvarlak kesiyoruz. 18 ya da 20 adet kek parçası çıkarmaya gayret edelim.
Kestiğimiz bir parça kekin arasına 1 kaşık krema sürüyoruz, kremanın üzerine de yine bir parça kek kapatıyoruz. Bu iki kat kekin kenarına da krema sürüp Hindistan cevizine buluyoruz. Keklerin üzerine de benmari usulü erittiğimiz bitter çikolatasını döküyoruz.
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder