SU BÖREĞİ

Gönderen: Unknown 27 Mart 2016 Pazar | 03:22:00


SU BÖREĞİ

Malzemeler
  • 5 adet yufka,
  • 2 adet yumurta,
  • 1 su bardağı süt,
  • 1 su bardağı sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı,
  • 250 gram ezilmiş beyaz peynir,
  • 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri,
  • 1 demet kıyılmış maydanoz.
Kolay Su Böreği Yapılışı


  • Böreğimizin içini hazırlamak için; Bir kabın içerisinde, beyaz peyniri, kaşar peynirini ve ince ince doğradığımız maydanozları karıştırıp harmanlıyoruz.
  • Bir adet yufkayı önceden yağladığımız çukur bir fırın tepsisine yerleştirip, kenarlarını tepsiden sarkıtıyoruz.
  • Ayrı bir yerde yumurtayı, sütü ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
  • Kalan yufkaları büyük parçalar halinde parçalayıp, yumurtalı sütlü karışıma ilave ediyoruz.
  • Bu karışımın yarısını, tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine döküyoruz.
  • Ortasına harmanladığımız iç harcını yayarak döküyoruz.
  • Üzerine, kalan yufkalı sütlü karışımı boşaltıyoruz.
  • Tepsinin kenarlarından sarkan yufka parçalarını böreğin üzerine kapatıyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, su böreğinin üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
  • Börek piştikten sonra biraz havalandırıp, sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder