![]() |
SU BÖREĞİ |
Malzemeler
- 5 adet yufka,
- 2 adet yumurta,
- 1 su bardağı süt,
- 1 su bardağı sıvıyağ veya eritilmiş tereyağı,
- 250 gram ezilmiş beyaz peynir,
- 100 gram rendelenmiş kaşar peyniri,
- 1 demet kıyılmış maydanoz.
Kolay Su Böreği Yapılışı
- Böreğimizin içini hazırlamak için; Bir kabın içerisinde, beyaz peyniri, kaşar peynirini ve ince ince doğradığımız maydanozları karıştırıp harmanlıyoruz.
- Bir adet yufkayı önceden yağladığımız çukur bir fırın tepsisine yerleştirip, kenarlarını tepsiden sarkıtıyoruz.
- Ayrı bir yerde yumurtayı, sütü ve sıvı yağı karıştırıyoruz.
- Kalan yufkaları büyük parçalar halinde parçalayıp, yumurtalı sütlü karışıma ilave ediyoruz.
- Bu karışımın yarısını, tepsiye serdiğimiz yufkanın üzerine döküyoruz.
- Ortasına harmanladığımız iç harcını yayarak döküyoruz.
- Üzerine, kalan yufkalı sütlü karışımı boşaltıyoruz.
- Tepsinin kenarlarından sarkan yufka parçalarını böreğin üzerine kapatıyoruz.
- Önceden ısıtılmış 170 derece fırında, su böreğinin üzeri kızarana dek pişiriyoruz.
- Börek piştikten sonra biraz havalandırıp, sıcak sıcak servis yapabilirsiniz.
0 yorum :
Yorum Gönder