AKITMA

Gönderen: Unknown 27 Mart 2016 Pazar | 03:04:00

AKITMA
Malzemeleri;
  • 1 adet yumurta
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı un
  • Tuz
  • Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
  • Kızartmak için sıvı yağ

HAZIRLANIŞI

1 ader Yumurta, 1 su bardağı un, 1 su bardağı süt ve tuzu karıştırma kabına alıp, çırpma teliyle çırpalım. Pürüzsüz bir kıvam almasını sağlayalım. (ben pürüzsüzleştirmek için tel süzgeçten geçiriyorum) Daha sonra rendelenmiş kaşar peynirini ekleyip karıştıralım. Boza kıvamında bir hamur olacak. Yanmaz tavaya çok az sıvı yağı alıp hafif kızdıralım. Lalanga hamurundan kaşık veya kepçe yardımıyla tavaya döküp, arkalı önlü kızartalım. Kızaran lalangalarımızı kağıt havlu üzerine çıkaralım. Sıcak servis yapalım.

Afiyet olsun..
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder