SELANİK TATLISI

Gönderen: Unknown 25 Mart 2016 Cuma | 02:25:00

SELANİK TATLISI
Malzemeler
  • 4 yumurta
  • 2 çay bardağı toz şeker (küçük boy)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 çay bardağı hindistan cevizi
  • 1 çay bardağı galeta unu
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 portakal veya limon kabuğu rendesi
Keki ıslatmak için 
  • 2 su bardağı soğuk süt, 
  • 1 çay bardağı toz şeker

HAZIRLANIŞI
Öncelikli olarak 4 Yumurtamıızı  ve 2 çay bardağı toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ardından Sıvı yağını da içerisine  ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.. Un hariç kalan malzemeleri de ilave edip kaşıkla karıştırdıktan sonra 1 su bardağı ununu da döküp yavaş yavaş karıştırın ve önceden hazırlamanız gereken yağlanmış tepsi üzerine döküyoruz (ben kare camlardan kullandım) 180 derece'de içine bir kürdan batırın.Batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra önceden şekeri eriyene kadar karıştırdığımız soğuk sütü (kaynatılmayacak sadece karıştırılacak) kekimizin üzerine döküyoruz.Dolapta soğumaya bırakıyoruz.Üzerine ben krem şanti sürdüm ama olmasa da lezzetli bir tatlı olabilir. Daha sonra misafirlerinize  sunmak için servis tabağınıza alarak sunumuzu yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder