![]() |
SELANİK TATLISI |
Malzemeler
- 4 yumurta
- 2 çay bardağı toz şeker (küçük boy)
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 çay bardağı hindistan cevizi
- 1 çay bardağı galeta unu
- 1 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 portakal veya limon kabuğu rendesi
Keki ıslatmak için
- 2 su bardağı soğuk süt,
- 1 çay bardağı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Öncelikli olarak 4 Yumurtamıızı ve 2 çay bardağı toz şekeri krema kıvamına gelene kadar çırpıyoruz. Ardından Sıvı yağını da içerisine ilave edip çırpmaya devam ediyoruz.. Un hariç kalan malzemeleri de ilave edip kaşıkla karıştırdıktan sonra 1 su bardağı ununu da döküp yavaş yavaş karıştırın ve önceden hazırlamanız gereken yağlanmış tepsi üzerine döküyoruz (ben kare camlardan kullandım) 180 derece'de içine bir kürdan batırın.Batırdığınız kürdan temiz çıkana kadar pişirin.Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra önceden şekeri eriyene kadar karıştırdığımız soğuk sütü (kaynatılmayacak sadece karıştırılacak) kekimizin üzerine döküyoruz.Dolapta soğumaya bırakıyoruz.Üzerine ben krem şanti sürdüm ama olmasa da lezzetli bir tatlı olabilir. Daha sonra misafirlerinize sunmak için servis tabağınıza alarak sunumuzu yapabilirsiniz.
Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder