![]() |
PEYNİRLİ ÇİÇEK POĞAÇA |
Malzemeler;
- 125 gr. tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 2 su bardağı ılık süt
- Yarım paket yaş maya ( 20 gr.)
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 2 adet yumurta (birinin sarısı üzeri için ayrılacak)
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
- 6 su bardağı kadar un
İçine;
- 200 gr. beyaz peynir
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- Tuz
Üzerine;
- 1 yumurta sarısı, susam, çörekotu
HAZIRLANIŞI
*Yoğurma kabına şeker,maya ve ılık sütü alıp 10 dakika mayalandırın.
*Maya kabarınca,oda sıcaklığında eriyen tereyağ,zeytinyağ,yumurta ve tuzu ekleyerek karıştırın.
*Azar azar unu ilave ederek yumuşak bir hamur yoğurun.
Toparlanan hamurun üzerini nemli tülbent ile örtün ve oda sıcaklığında mayalanmaya bırakın.
*Hamur mayalanırken,peynir ve toz biberi karıştırın.
*Mayalanan hamurdan cevizden daha büyük parçalar kopartın ve bezeler hazırlayın.
*Hazırladığınız bezeleri avucunuzda hafif açıp ortasını bastırın.
*Peynirli karışımdan hamurların ortasına koyun ve yuvarlayıp,kapattığınız kısım alta gelecek şekilde yağlanmış yuvarlak tepsiye yerleştirin. (Çiçek olması için yuvarlak tepsi,dilerseniz normal tepsiye de yan yana koyabilirsiniz.)
*Üzerlerine yumurta sarısı sürüp,susam çörek otu serpiştirin ve 45 dakika kadar tepside mayalandırıp 180 derecede üzerleri kızarana kadar pişirin.
*Not; Hamurdan çıkan poğaça bu kadar değildi,ben sunum için kelepçeli kalıp kullandığım için sadece bu kısmını fotoğrafladım. Bu tarif ile iki fırın tepsisi kadar poğaçamız oluyor.
Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder