![]() |
FIRINDA PATATES KÖFTE |
Köftesi için;
- - 250 gr kıyma
- - 2 yermek kaşığı bayat ekmek kırıntısı
- - 1 adet kuru soğan
- - tuz
- - karabiber
İçine;
- - 6 adet taze patates
- - 1 adet domates
- - 2 adet sivri biber
Salçalı sos;
- - 1 yemek kaşığı salça
- - 1 su bardağı su
- - 2 yemek kaşığı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
- 1- Köftesi için: Köftelik kıymanın içine blendır dan çekilmiş bayat ekmek kırıntıları ekleyin.
- 2- İçine rendelenmiş kuru soğanı ve baharatları ilave edip iyice özleşene kadar yoğurun.
- 3- Diğer tarafta taze patatesleri halka halka dilimleyin.Patatesleri hafifçe kızartın.
- 4- Kızarmış olan patatesleri kağıt havlu üzerine alıp bekletin.
- 5- Soğuyan patateslerle köfteleri halka halka şeklinde yan yana dizin.Fırın kabınıza göre istediğiniz şekli verebilirsiniz.
- 6- Köfteli patatesin üzerine salçalı sosu hazırlayıp dökün.Domates dilimleri ve sivri biberlerle süsleyip borcamın üzerini folyo kağıdı ile ( pişme esnasında köfteler ve patatesler kabuk bağlayıp çok yanmasın diye ) kaplayın.
- 7- Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında yaklaşık 45 dakika pişirin , folyo kağıdını açıp bir beş dakika daha fırınlayıp sıcak olarak ikram edin.
- Afiyet Olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder