![]() |
TİRAMUSU TATLISI |
Malzemeler;
- 2 adet acı badem kurabiyesi ( Büyük boy)
Kreması için;
- 2 adet yumurta sarısı
- yarım su bardağı toz şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 3 su bardağı süt
- 200 gr Labne peyniri
Islatmak için;
- 1 su bardağı şekerli nescafe ( veya 1 poşet üçü bir arada)
HAZIRLANIŞI
*Tencereyi su ile çalkalayınız.
*Tencereye süt,şeker,un ve yumurta sarılarını alıp karıştırınız.
*Orta hararetli ateşe sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
*Soğumaya bırakınız.
*Soğuyan muhallebiyi mikser ile akışkan kıvam alıncaya kadar çırpınız ve labne peynirini ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam ediniz.
*Cuplara 1 yemek kaşığı kadar kremadan dökünüz.
*Acı badem kurabiyelerini parçalara ayırınız.
*Nescafeli sosa iyice bulayıp cuplardaki muhallebilerin üzerine paylaştırınız.
*Üzerlerine yine kremadan dökünüz.
*En üste süzgeç yardımıyla kakao serpiniz.
*İyice soğuması için dolaba kaldırınız.
*Tencereyi su ile çalkalayınız.
*Tencereye süt,şeker,un ve yumurta sarılarını alıp karıştırınız.
*Orta hararetli ateşe sürekli karıştırarak göz göz oluncaya kadar pişiriniz.
*Soğumaya bırakınız.
*Soğuyan muhallebiyi mikser ile akışkan kıvam alıncaya kadar çırpınız ve labne peynirini ekleyip 1 dakika daha çırpmaya devam ediniz.
*Cuplara 1 yemek kaşığı kadar kremadan dökünüz.
*Acı badem kurabiyelerini parçalara ayırınız.
*Nescafeli sosa iyice bulayıp cuplardaki muhallebilerin üzerine paylaştırınız.
*Üzerlerine yine kremadan dökünüz.
*En üste süzgeç yardımıyla kakao serpiniz.
*İyice soğuması için dolaba kaldırınız.
Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder