Malzemeler;
- 2 su bardağı irmik
- 1 çay bardağı şeker
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 paket vanilya
- 2 paket kabartma tozu
- 50 gr badem (2-3 dakika kaynar suda bekletin ve kabuklarını soyun)
Şerbeti İçin;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- 5-6 damla limon suyu
HAZIRLANIŞI
Şerbeti için; suyu ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha orta ateşte kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun. Karıştırma kabına şeker, vanilya, yoğurt ve kabartma tozunu alın, iyice karıştırın. Çırpma teli kullansanız da yeterli. İrmiği de katın ve iyice karıştırın. Orta boy bir kalıbı yağlayın, un serpin ve hamuru içine boşaltın, üzerini kaşık yardımıyla iyice düzeltin. Üzerine bademleri hafif bastırarak yerleştirin ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin, tekrar fırına koyup, fırının kapağını kapatıp şerbetini çekene kadar bekletin.
Mümkünse bir gece dinlendirip servis yapın ve tabağa alırken geniş bir servis kaşığıyla tepsiden kaldırın. İkram ederken antep fıstığı vb. gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.
Şerbeti için; suyu ve şekeri karıştırıp kaynatın, kaynamaya başladıktan sonra 7 dakika daha orta ateşte kaynatın, limon suyu ekleyip ocaktan alın, soğutun. Karıştırma kabına şeker, vanilya, yoğurt ve kabartma tozunu alın, iyice karıştırın. Çırpma teli kullansanız da yeterli. İrmiği de katın ve iyice karıştırın. Orta boy bir kalıbı yağlayın, un serpin ve hamuru içine boşaltın, üzerini kaşık yardımıyla iyice düzeltin. Üzerine bademleri hafif bastırarak yerleştirin ve önceden ısınmış 180 dereceli fırında kızarana kadar pişirin. Fırından alıp üzerine soğuk şerbeti gezdirin, tekrar fırına koyup, fırının kapağını kapatıp şerbetini çekene kadar bekletin.
Mümkünse bir gece dinlendirip servis yapın ve tabağa alırken geniş bir servis kaşığıyla tepsiden kaldırın. İkram ederken antep fıstığı vb. gibi malzemelerle süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder