MUHACİR BÖREĞİ

Gönderen: Unknown 24 Mart 2016 Perşembe | 07:10:00


MUHACİR BÖREĞİ


Hamuru İçin Malzemeler;
  • 5 su bardağı un
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz
Kıymalı ıspanaklı iç harcı için;
  • 300 gram kıyma
  • yarım kilo ıspanak
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • yarım tatlı kaşığı toz biber
  • tuz
  • acı toz biber
HAZIRLANIŞI
Genişçe bir kabın içerisine un koyulur tuz eklenir karıştırılır, unun ortası açılır. Yavaş yavaş su eklenerek aynı şekilde azar azar kenarlardan un alınarak orta yumuşaklıkta iyice yoğrularak parlak orta yumuşaklıkta bir hamur hazırlanır. Gerekirse bir kaç kaşık un ilavesi yapılır. Hamur bir poşete geçirilerek çok sıcak olmayan bir ortamda yarım saat kadar dinlendirilir. Diğer taraftan kıymalı ıspanaklı börek içi hazırlanır bunun için soğanın kabukları soyulur normal çok da iri olmayacak şekilde doğranır tavaya sıvı yağ koyulur soğan ilave edilir hafif kavrulunca 1 yemek kaşığı salça eklenir ve kıyma ilave edilir toz acı biber ilave edilir kıyma kavrulduktan sonra harcımız soğuması için kenara alınır. Daha sonra ıspanak ayıklanır, ince ince doğranır ve yıkanır, suyu sarkıtılır. Ispanaklar kıymalı harca ilave edilir karıştırılır. Dinlenen hamurdan 12 ya da 13 beze yapılır bezeler tatlı tabağı büyüklüğünde açılır üstleri 1-2 tatlı eritilmiş tereyağı ile yağlanır tereyağı her yerine sürülür. Bezeler üst üste koyulur hafif hafif genişletilir son yufkaya kadar buna devam edilir her koyulan açılmış bezelerin arasına tereyağı az miktarda sürülür böylece genişletmek daha kolay olacaktır, hamur bu şekilde de biraz dinlendikten sonra biraz daha açarız çok da incelmeyecek şekilde. Sonra bir bıçak yardımıyla hamurun 4 kenarından da kesilerek yuvarlaklığı sağlayan parçalar çıkartılır kare tek bir yufka elde edilir el büyüklüğünde kare kare parçalar kesilir.ortasına iç harcı konur, zarf ya da bohça şeklinde 4 ucundan ortaya doğru katlanır, katlanan kısım alta gelecek şekilde yağlı kağıt serili tepsiye dizilir hamur bitinceye kadar aynı işlem tekrar edilir. Üzerine hafifçe tereyağı sürülür, börek önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak ya da ılık olarak servis edilir.
Afiyet olsun..
Püf noktaları: hamurların aralarını yağladıktan sonra hepsini üst üste dizip bu şekilde dinlenmeye bırakın sonrasında hamuru genişletin bu şekilde hamuru genişletebileceğiniz gibi yukarıda anlattığım şekilde de hazırlayabilirsiniz hangi aşama size daha kolay geliyorsa onun uygulayın. Büyüttüğünüz hamur ne kalın olsun ne ince buna da dikkat edin lezzeti buna da bağlı.



PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder