Hamuru için malzemeler
- 2 yumurta
- 250 gram margarin
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- yarım su bardağı şeker
- 5 su bardağı un
- 1 paket kabartma tozu
- 2 paket vanilya
- Elmalı kurabiyenin iç harcı
- 6 buyuk elma
- yarım su bardağı şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- ceviz içi
Şerbeti
- 2 su bardağı şeker
- 1 buçuk su bardağı su
- 1 kaç damla limon suyu
Dışına:
- Hindistan cevizi
Islak Elmalı Bonbon Kurabiye HAZIRLANIŞI
Bir kabın içerisinde eritilip ılıtılan margarin yoğurt yumurta ve şeker alınarak çırpma teliyle karıştırılır içine un kabartma tozu vanilya eklenerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edilir. 10 -15 dakika kadar hamur üzeri nemli bir bezle örtülerek dinlendirilir.
Elmalar rendenin ince tarafıyla rendelenır ocaba alınıp üzerine şeker eklenir ve pişirilir ocaktan inmeye yakın ceviz ve tarçın eklenir karıştırılır ocaktan alınır soğumaya bırakılır.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde toplar yapılıp işaret parmağımızla içini oyarız ve içine elmalı harçtan koyarak ağzını kapatırız yağlanmış tepsiye dizip önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri pembeleşip kızarıncaya kadar tutarız.
Şerbetini hazırlarız şeker ve su kaynatılıp ocaktan alınacağında limon suyu damlatılır soğumaya bırakılır.
fırından çıkan kurabiyeler sıcak sıcak soğuk şerbetin içerisine atılır 4-5 dakika bekletilir ters yüz edilir.Şerbeti çeken kurabiyeler hindistan cevizine bulanıp servis tabağına alınır.
Afiyet olsun..
0 yorum :
Yorum Gönder