![]() |
HIÇIN TARİFİ |
Malzemeler ;
Hamuru için:
4 su bardağı un2 bardak su
1 paket kuru maya
1 yemek kaşığı tuz
İç harcı için:
750 gram kıyma1 baş sarımsak
1 tatlı kaşığı kimyon
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Üzeri için:
1 adet yumurtaSivas Yöresinden Hiçin Tarifi ;
Hıçin hamuru maya halinde olması gereklidir.Bunun için 1 gün öncesinden hamurunu hazırlamamız gerekmektedir.Öncelikle Hıçini'mizin iç harcını hazırlamaka için derin bir kap kullanmak gereklidir. 1 baş sarımsağımızın üzerine 2 çay kaşığı tuz dökerek dövüyoruz.Dövme işlemi bittikten sonra sulandırıyoruz ve karıştırma işlemeni gerçekleştirmeyi unutmayınız..Buzdolabında sakladığımız 750 gram kıymayı kabımıza alıyoruz.daha sonra kıymanın içerisine atacağımız baharatlarımızı hazırlıyoruz. 1 tatlı kaşığı kimyon , 1 tatlı kaşığı tuz ,1 çay kaşığı karabiber ,1 çay kaşığı pul biber ilave ediyoruz.tuz ve su ilavesi ile dövdüğümüz 1 baş sarımsağımızı kabın içerisine döküyoruz ve birbirilerini yiyene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.Ardından masaya unumuzu getirerek unumuzu serpiyoruz.Hıçının dinlenmiş olan hamurunu tepsinizden taşıcak şekilde açmalısınız.Açma işleminiz bittikten sonra Tepsimize yağ sürüyoruz.Açtığımız hamurumuzu tepsi yerleştiriyoruz.Ardından Hıçın için hazırladığımız kıyma harçını hamurumuzun üstüne alarak yaydırıyoruz.tepsiden büyük açmıştık hamurumuzu tepsiden sarkan hamurları harcımızın üzerine büzerek şekil veriyoruz ve kapatıyoruz.Fırına vermeden önce 1 yumurtayı kırıp hıçınımızın üzerine sürüyoruz.Bu yemegin özelliği bol sarımsak ve sulu bir kıyma vardır.Daha sonra önceden ısıtılmış fırınımızın içerisine koyarak pişirmeye bırakıyoruz.Piştikten sonra sunum tabağınıza alarak afiyetle misafirlerinize sunabilirsiniz.HARCI HAZIRLANIRKEN ;
HARCI YAPILDIKTAN SONRA HAMURU AÇIP TEPSİ YAYDIRIYORUZ.
ÜZERİ İÇİN YUMURTA SÜRÜLÜYOR VE DAHA SONRA FIRINA VERİLİYOR.
0 yorum :
Yorum Gönder