![]() |
MAKLUBE TARİFİ |
- 2 kg kemer patlıcan
- 700 gram dana kuşbaşı et
- 100 gram dolmalık fıstık
- 150 gram soyulmuş badem
- 3 su bardağı pirinç
- 6 bardak su
- 2 çay kaşığı karabiber
- 150 gram tereyağı
Maklube Tarifi ;
2 kg kemer patlıcanı süzgecin içine koyup güzel bir şekilde yıkıyoruz.Ardından 700 gram dana kuşbaşı etimizin 500 gram tavanın içine koyuyoruz ve kısık ateşte ara ara karıştırarak kavurmaya bırakıyoruz. Yıkadığımız patlıcanların kabuklarını soyuyoruz ve alacalı ( uzun ) şekilde kesiyoruz ve tavanın içine koymak üzere hazırlamış bulunmakta oluyoruz. Tavanın içine koymadan önce sıvı yağ döküyoruz ve ardından alacalı şekilde kestiğimiz patlıcanları tavanın içine koyup ara ara ters yüz yaparak kızartmaya bırakıyoruz.Etimiz ve patlıcanlarımız hazırlanırken boş durmayıp Ayrı bir tavayı ocağa alıp tavanın içine ilk önce zeytin yağ ekleyip içerisine 100 gram dolmalık fıstıklarımızı kavurmaya bırakıyoruz.Kavrulduktan sonra içerisine 150 gram tereyağı ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Son olarak da ayrı bir tava da bademlerimizi kavurmak için harekete geçiyoruz.Tavanın içerisine biraz yağ ekleyip bademlerimizi de kavuruyoruz ( Bademlerimizi önceden haşlıyoruz ve kabuklarını kolaylıkla soyuyoruz Bu şekilde yaptıktan sonra Bademlerimizi kavurmaya başlayabilirsiniz). Kavurduğumuz Bademleri ve Fıstıkları ocaktan alıyoruz.Daha sonra Kavurulan etimizi ve Kızarttığımız patlıcanları ocaktan alıyoruz.Ardından kullancağımız 3 su bardağı pirinci kabın içerisine koyup su yardımıyla güzel bir şekilde yıkıyoruz.
Tavanın içindeki kavurduğumuz kuşbaşı etlerimizin içerisine biraz tuz ilave ediyoruz ve Patlıcanları dizdiğimiz tencerenin ortasına Kavurduğumuz kuşbaşı etlerimizi koyuyoruz.Yıkadığımız pirincleri bir kaseye döküyoruz ve Kavurulan fıstıklarımızı ve bademlerimizi üzerine ilave ediyoruz. Son olarak harcımızın göz kararı tuzunu ve karabiberini de ekliyoruz ve harcımızı güzel bir şekilde karıştırıyoruz.
![]() |
Hazırladğımız Harcı İçerisine Dökülmüş Hali |
Daha sonra harcımızı tencerenin içerisine ilave ediyoruz.
![]() |
Patlıcanları Tencerenin içine katlarken |
Tencerenin kenarlarına dizdiğimiz patlıcanları içeriye doğru dizip üzerini harcımızın gözükmeyecek bir şekilde kapatıyoruz.
Daha sonra tencereyi ocağa koyup üzerine 6 kase su ilave ediyoruz ve kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.Pişirdikten sonra servis tabağına tencereyi ters çeviriyoruz ve sonra tencereyi geri çekiyoruz ve artık servise hazır bulanmaktadır misafirlerinize sunabilirsiniz.Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder