![]() |
PEYNİRLİ ISPANAKLI KÜPLER |
Malzemeler
- 4 adet yumurtanın sarısı
- 4 adet yumurtanın beyazı
- 250 gram ıspanak (4 yemek kaşığı ıspanak püresi olarak kullanılacak)
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 4 yemek kaşığı un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- Deniz tuzu
İç Kreması için;
- 500 gram Muratbey Sürmeli Peynir
- 3 yemek kaşığı Muratbey Naturena Krem
- 400 gram mantar
- Deniz tuzu
Üzeri için;
- Ketçap,
- mayonez
YAPILIŞI ;
- Öncelikle ıspanakları haşlayın ve rondodan geçirip püre haline getirin. (Ben renkler canlılığını yitimesin diye buharda haşlıyorum).
- Bir kabın içine yumurta sarılarını ve sıvıyağı koyup karıştırın.
- Üzerine ıspanak püresini ekleyin.
- Unu, yoğurdu, tuzu ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın.
- Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar beyaz oluncaya kadar çırpın.
- Yumurtalı karışımınıza, çırptığınız yumurta aklarını bir spatula yardımı ile, iki kerede olacak şekilde ekleyin ve söndürmeden karıştırın.
- Yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine yayın.
- 170 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
- Bu esnada iç kreması için mantarları soyup küp küp doğrayın ve saldıkları suyu çekene kadar pişirin.
- Bir kabın içine sürmeli ve naturena peynirlerini koyup bir çatal yardımı ile 3-4 dakika iyice karıştırın.
- Üzerine pişirdiğiniz mantarları ekleyip karıştırmaya devam edin.
- Çok az tuz ilave ederek karışımı kenara alın.
- Pişen ıspanaklı hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün.
- İlk parçayı alıp üzerine hazırladığınız peynirli karışımın yarısını sürün.
- Üzerine ikinci katı yerleştirip kalan iç harcınızı da onun üzerine iyice yayın.
- Son katı üzerine koyup üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 1-2 saat bekletmek üzere buzdolabına kaldırın.
- Dilimleyip üzerine ketçap ve mayonez dökerek servis yapın.
0 yorum :
Yorum Gönder