PEYNİRLİ ISPANAKLI KÜPLER

Gönderen: Unknown 27 Mart 2016 Pazar | 02:42:00


PEYNİRLİ ISPANAKLI KÜPLER


Malzemeler
  • 4 adet yumurtanın sarısı
  • 4 adet yumurtanın beyazı
  • 250 gram ıspanak (4 yemek kaşığı ıspanak püresi olarak kullanılacak)
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 4 yemek kaşığı un
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • Deniz tuzu

İç Kreması için;
  • 500 gram Muratbey Sürmeli Peynir
  • 3 yemek kaşığı Muratbey Naturena Krem
  • 400 gram mantar
  • Deniz tuzu

Üzeri için;
  • Ketçap, 
  • mayonez

YAPILIŞI ;
  • Öncelikle ıspanakları haşlayın ve rondodan geçirip püre haline getirin. (Ben renkler canlılığını yitimesin diye buharda haşlıyorum).
  • Bir kabın içine yumurta sarılarını ve sıvıyağı koyup karıştırın.
  • Üzerine ıspanak püresini ekleyin.
  • Unu, yoğurdu, tuzu ve kabartma tozunu da ilave edip çırpın.
  • Yumurta aklarını ayrı bir kapta kar beyaz oluncaya kadar çırpın.
  • Yumurtalı karışımınıza, çırptığınız yumurta aklarını bir spatula yardımı ile, iki kerede olacak şekilde ekleyin ve söndürmeden karıştırın.
  • Yağlı kağıt serilmiş büyük boy fırın tepsisine yayın.
  • 170 derecelik fırında 20 dakika pişirin.
  • Bu esnada iç kreması için mantarları soyup küp küp doğrayın ve saldıkları suyu çekene kadar pişirin.
  • Bir kabın içine sürmeli ve naturena peynirlerini koyup bir çatal yardımı ile 3-4 dakika iyice karıştırın.
  • Üzerine pişirdiğiniz mantarları ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Çok az tuz ilave ederek karışımı kenara alın.
  • Pişen ıspanaklı hamurunuzu 3 eşit parçaya bölün.
  • İlk parçayı alıp üzerine hazırladığınız peynirli karışımın yarısını sürün.
  • Üzerine ikinci katı yerleştirip kalan iç harcınızı da onun üzerine iyice yayın.
  • Son katı üzerine koyup üzerini alüminyum folyo ile kapatıp 1-2 saat bekletmek üzere buzdolabına kaldırın.
  • Dilimleyip üzerine ketçap ve mayonez dökerek servis yapın.
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder