![]() |
BURMA POĞACA |
Malzemeler:
- 4-5 su bardağı kadar un
- 300 milim süt(1 buçuk su bardağı)
- 100 milim zeytinyağı(yarım su bardağı kadar)
- 1 yumurta+1 yumurta akı
- 2 çorba kaşığı şeker
- 1 çorba kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı kuru maya
Üzerine:
- 50 gram tereyağı(gerekirse tekrar eritirsiniz)
- yumurta sarısı
- susam
Burma Poğaça Yapılışı:
Hamur yoğurma kabına elenmiş unun bir miktarı koyulur ortası havuz şeklinde açılır.süt ılıktan hafif sıcak olacak şekilde ısıtılır maya ve şeker ilave edilir maya 10 dakika bekletilir.
Unun ortasına zeytinyağı ,bir bütün yumurta ve bir yumurta akı eklenir yavaş yavaş maya süt şeker karışımı eklenerek ortadaki karışım karıştırılır kenarlardan azar azar un alınarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.
Gerekirse un ilavesi yapılır. Bir poşete geçirilen hamur 2 katı oluncaya kadar ılık ya da sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. İsterseniz biraz daha büyük yapabilirsiniz.
Hamur mermer zeminde uzun oval şekilde açılır. Üzerine eritilmiş tereyağı ya da margarin sürülür. Hamur 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir ve en alttan sol yan taraftan çaprazlama olacak şekilde rulo şeklinde sarılır. Sarılırken sağ taraftan hamur burularak sona erilir.
Hamur gül böreği sarar gibi kendi etrafında çevrilir. Üzeri naylon poşetle ya da streçle kapatılarak yarım saat ya da 40 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
Mayalan hamura yumurta sarısı sürülür, susam serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 -190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Burma poğaça tarifi ve yapılışı hazırdır.
Unun ortasına zeytinyağı ,bir bütün yumurta ve bir yumurta akı eklenir yavaş yavaş maya süt şeker karışımı eklenerek ortadaki karışım karıştırılır kenarlardan azar azar un alınarak ele yapışmayan yumuşak bir hamur hazırlanır.
Gerekirse un ilavesi yapılır. Bir poşete geçirilen hamur 2 katı oluncaya kadar ılık ya da sıcak bir ortamda mayalanmaya bırakılır. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapılır. İsterseniz biraz daha büyük yapabilirsiniz.
Hamur mermer zeminde uzun oval şekilde açılır. Üzerine eritilmiş tereyağı ya da margarin sürülür. Hamur 1 parmak kalınlığında şeritler halinde kesilir ve en alttan sol yan taraftan çaprazlama olacak şekilde rulo şeklinde sarılır. Sarılırken sağ taraftan hamur burularak sona erilir.
Hamur gül böreği sarar gibi kendi etrafında çevrilir. Üzeri naylon poşetle ya da streçle kapatılarak yarım saat ya da 40 dakika kadar mayalanmaya bırakılır.
Mayalan hamura yumurta sarısı sürülür, susam serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 -190 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir. Burma poğaça tarifi ve yapılışı hazırdır.
0 yorum :
Yorum Gönder