Mengen Pilavi

Gönderen: Unknown 28 Mart 2015 Cumartesi | 09:09:00

MENGEN PİLAVI

Malzemeler ;

  • 1/2 kg pirinç
  • 1 kg kuzu kuşbaşı et
  • 1 büyük soğan
  • 200 gram mantar
  • 2 domates
  • 100 gram yağ
  • 1 su bardağı  iri kıyılmış ceviz
  • 1 demet dereotu
  • Tuz 
  • Karabiber

Mengen Pilavı Tarifi ;
Buzdolabından kuzu kuşbaşı etimizi çıkartıp bir kabın içerisine koyup Suda ile süzüyoruz.Daha sonra  tencereyi ocağa alıyoruz ve içerisine hiç yağ koymadan kuzu kuşbaşı etlerimizi ara ara karıştırarak kavuruyoruz.Ayrı Bir kapa ise 1/2 kg pirinci ayıklayıp ıslattıktan sonra 15 dakika bekletmeye alıyoruz.Ardından 1 büyük soğanı küçük dilimler oluşacak şekilde doğruyoruz.2 domatesi de küçük dilimler oluşacak şekilde doğruyoruz.Ocakta kavrulan etlerimiz suyunu verdiğinde  içerisine Birazcık Sıcak su ilave ediyoruz.Su ilave etmemizin sebebi pilav yapımında kullanacağız.Etimizi Kavurmaya devam ediyoruz.Etlerimiz kavrulurken içerisindeki suyu Derin bir kabın içerisine koyuyoruz.Et suyunu kullanmanız yemeğiniz de güzel bir tat olacağından kullanıyoruz.Tencerenin içerisine  katı yağ , Doğradığımız domates ve soğanları da ilave ettikten sonra kısık ateşte demlene demlene pişerken. Pilavimızı kavurmak için hareket geçiyoruz.Tencereyi ocağa koyup içerisine 100 gram yağ ilave ettikten sonra karıştırarak eritiyoruz.Bu arada da pilavımızı  2-3 kez suyla yıkayıp süzüyoruz.Daha sonra tencerede eriyen yağın  içerisine  süzdüğümüz pilavları ekliyoruz ve karıştırarak pirincimiz tel tel olana kadar kavuracağız. 

Pirinci kavurduktan sonra Diğer tenceremizin içindekilerini pirincimizin bulunduğu tencereninin içerisine döküyoruz ve biraz karıştırdıktan sonra Kabımızın içerisine et suyunu ayırmıştık onun içerisinden 1.5 su bardağı et suyunu alıp tencerenin içerisine  ilave ediyoruz. Ağır kaçmaması içinde  1.5 su bardağı çeşme suyu ekliyoruz.Altını kısıp pişirmeye bırakıyoruz.Pişirdikten sonra servis tabağına koyuyoruz. Misafilerimize sunmadan önce daha önceden 1 su bardağı iri kıyılmış cevizi  pilavımızın üzerine yaydırıyoruz ve Dere otuyla da tabağın kenarlarına dereotunu yerleştirip pilavın ortasına da  dereotunu koyduktan sonra artık servis hazır bulunmaktadır.Afiyetle misafirlerinize sunabilirsiniz.

PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder