Tokat Kebabı

Gönderen: Unknown 17 Mart 2015 Salı | 09:51:00

Tokat Kebabı

Tokat Kebabı Malzemeleri ;
  • 4 patlıcan
  • 3 patates
  • 2-3 baş sarımsak
  • 750 gram parça yağlı kuzu et
  • 3-4 sivri biber
  • 3 domates 
  • 150 gram kuyruk yağı
  • Tuz
  • 2 adet soğan

Tokat Kebabı Tarifi ;

Bir kabın içine patateslerin kabuklarını soyup tuz ilave ediyoruz.Diğer bir kabın içine patlıcanlarımızı soyup doğruyoruz.Patlıcanlarımızı ortadan ikiye kesiyoruz ve üzerine göz kararı tuz ilave ediyoruz.750 gram yağlı kuzu et su ile süzüyoruz. Domateslerimizi dilim halinde kesiyoruz.Ardından da  sivri biberlerimizi uzunlamasına ortadan ikiye bölüyoruz.Kabın içindeki patlıcanlarımızı su ile süzüyoruz.Daha sonra Yıkadığımız 2 tane patlıcanın arasına 1 tane kuyruk yağı koyup kapatıyoruz ve Borcamımıza koyuyoruz.Tekrardan kabın içinden 2 tane patlıcan alıp arasına kuyruk yağı koyuyoruz  ve Borcamımıza koyarken  ilk önce patates ve 1 parça kuzu et koyuyoruz daha sonra patlıcanı koyuyoruz.Bu şekilde borcamımızı malzemelerimiz bitene kadar dolduruyoruz.Cam borcamımız dolduktan sonra boşluklara baş sarımsaklarımızı yerleştiriyoruz.Amacımız Nar gibi kızarmasın da yardımcı oluyor. Borcamımızı Fırına koyuyoruz 180 derecede pişiriyoruz.Fırından çıkartıyoruz ve üzerine Soğan , domateslerimiz ve biberlerimizi  yerleştiriyoruz. Son olarak da fırına tekrardan koyuyoruz ve Pişirdikten sonra servis tabağına koyarak misafirlerinize sunabilirsiniz.

Tokat Kebabı Yapılış Aşaması 

PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder