![]() |
Tokat Kebabı |
Tokat Kebabı Malzemeleri ;
- 4 patlıcan
- 3 patates
- 2-3 baş sarımsak
- 750 gram parça yağlı kuzu et
- 3-4 sivri biber
- 3 domates
- 150 gram kuyruk yağı
- Tuz
- 2 adet soğan
Tokat Kebabı Tarifi ;
Bir kabın içine patateslerin kabuklarını soyup tuz ilave ediyoruz.Diğer bir kabın içine patlıcanlarımızı soyup doğruyoruz.Patlıcanlarımızı ortadan ikiye kesiyoruz ve üzerine göz kararı tuz ilave ediyoruz.750 gram yağlı kuzu et su ile süzüyoruz. Domateslerimizi dilim halinde kesiyoruz.Ardından da sivri biberlerimizi uzunlamasına ortadan ikiye bölüyoruz.Kabın içindeki patlıcanlarımızı su ile süzüyoruz.Daha sonra Yıkadığımız 2 tane patlıcanın arasına 1 tane kuyruk yağı koyup kapatıyoruz ve Borcamımıza koyuyoruz.Tekrardan kabın içinden 2 tane patlıcan alıp arasına kuyruk yağı koyuyoruz ve Borcamımıza koyarken ilk önce patates ve 1 parça kuzu et koyuyoruz daha sonra patlıcanı koyuyoruz.Bu şekilde borcamımızı malzemelerimiz bitene kadar dolduruyoruz.Cam borcamımız dolduktan sonra boşluklara baş sarımsaklarımızı yerleştiriyoruz.Amacımız Nar gibi kızarmasın da yardımcı oluyor. Borcamımızı Fırına koyuyoruz 180 derecede pişiriyoruz.Fırından çıkartıyoruz ve üzerine Soğan , domateslerimiz ve biberlerimizi yerleştiriyoruz. Son olarak da fırına tekrardan koyuyoruz ve Pişirdikten sonra servis tabağına koyarak misafirlerinize sunabilirsiniz.
![]() |
Tokat Kebabı Yapılış Aşaması |
0 yorum :
Yorum Gönder