![]() |
Haşaşlı Peksimet |
Malzemeler ;
- 3.5 kepçe süt
- 2 yumurta akı
- 1 paket yaş maya
- Aldığı kadar un
- 500 gram çekilmiş haşhaş
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzeri İçin ;
- 1 yumurta sarısı
- 2 çorba kaşığı süt
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Haşaşlı Peksimet Tarifi ;
Peksimet hamuru için ; kasenin içine 500 gram çekilmiş haşhaşımızı ilave ediyoruz ve inceltmek için üzerine göz kararı sıvı yağ ekleyerek karıştırıyoruz. Başka bir kasenin içine 1 paket yaş mayayı açmak için üzerine biraz su ekliyoruz elimizle yoğuruyoruz.Daha sonra bir kabın içerisine 2 yumurta akını , 3.5 kepçe süt , kasenin içindeki mayamızı , Aldığı kadar un bunları elimizle yoğuruyoruz. kulak memesinden biraz daha ince olacak şekilde yoğurulacaktır.Kıvama geldikten sonra 1 saat kadar dinlendiriyoruz.Hamuru açacağımız yeri biraz yağlıyoruz.Daha sonra 1 avuçumuzun alacağı kadar parça alıyoruz ve elimizle büyük hale gelecek şekilde açıyoruz.Açtıktan sonra önceden hazırladığımız kasenin içindeki haşaşımızı hamurun üzerine döküyoruz ve elimizle yaydırıyoruz. Hamurlarımız bitene kadar aynı uygulamayı gerçekleştiriyoruz.Daha sonra rulo şeklinde doluyoruz. Yaptığımız peksimetleri fırın tepsisine koymadan önce fırın tepsisini yağlıyoruz ve yapmış olduğumuz peksimetleri yerleştiriyoruz.Üzeri için ; kasenin içine 1 yumurta sarısı 2 çorba kaşığı süt 1 çorba kaşığı sıvıyğa bunları karıştırıyoruz. Daha sonra Fırın tepsisinin içindeki peksimetlerin üzerine hazırlamış olduğumuz harcımızı sürüyoruz.Ardından pişirmek için fırına atıyoruz ve Piştikten sonra misafirlerinize sunabilirsiniz.Afiyet olsun..
![]() |
PEKSİMET YAPIM AŞAMALARI |
0 yorum :
Yorum Gönder