Tül Perde Tatlisi

Gönderen: Unknown 18 Mart 2015 Çarşamba | 12:16:00

Tül Perde Tatlısı
Malzemeler ;

  • 25 - 30  baklavalık yufka ( kare olması gerekir )
  • 1-2 kg  ceviz içi
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
Üzeri için ;
  • 1 su bardağı şeker 
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
  • 2 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu

Şerbeti için ;
  • 3 su bardağı  su 
  • 3 su bardağı  şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Tül Perde Tatlısı Tarifi ;
Şerbeti için ; Tencerenin içerisine 3 su bardağı şeker , 3 su bardağı su ilave ediyoruz ve ocağa koyup 10 dakika kaynatıyoruz.10 dakika sonra birkaç damla limon suyu ilave ediyoruz.Fırın tespimizi masaya koyup içerisine yağ döküp fırça ile yaydırıyoruz.Daha sonra paketimizin içinden 1 tane yufka çıkartıyoruz  ve  içerisine  ceviz içimizi her yerine yaydırıyoruz. Sonra perde tülü katlar gibi katlıyoruz.Harcımız için ; Bir kabın içerisine 1 Su bardağı sıvı yağ , 2 yumurta , 1 su bardağı Süt, 1 su bardağı şeker  ve Son olarak da 1 paket kabartma tozunu ilave ettikten sonra mikser yardımıyla çırpıyoruz.Fırın tepsisine yufkalarla doldurduktan sonra üzerine 1 su bardağı  sıvı yağ ile gezdirip fırına koyuyoruz.170 derecede altlı üstlü pişiriyoruz. 15 -20 dakika  pişirdikten sonra çıkartıyoruz ve üzerine hazırladığımız kabın içindeki harcımızı tatlının üzerine döküyoruz.Bir daha tatlımızı  fırına koyuyoruz ve kızarınca çıkartıyoruz. Soğuduktan sonrada  hazırladığımız şerbeti de üzerine ekledikten sonra 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına alarak misafirlerinize sunabilirsiniz.

TÜL PERDE TATLISI YAPILIŞI

PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder