![]() |
Tül Perde Tatlısı |
- 25 - 30 baklavalık yufka ( kare olması gerekir )
- 1-2 kg ceviz içi
- 1 su bardağı sıvı yağ
Üzeri için ;
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı süt
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yumurta
- 1 paket kabartma tozu
Şerbeti için ;
- 3 su bardağı su
- 3 su bardağı şeker
- Birkaç damla limon suyu
Tül Perde Tatlısı Tarifi ;
Şerbeti için ; Tencerenin içerisine 3 su bardağı şeker , 3 su bardağı su ilave ediyoruz ve ocağa koyup 10 dakika kaynatıyoruz.10 dakika sonra birkaç damla limon suyu ilave ediyoruz.Fırın tespimizi masaya koyup içerisine yağ döküp fırça ile yaydırıyoruz.Daha sonra paketimizin içinden 1 tane yufka çıkartıyoruz ve içerisine ceviz içimizi her yerine yaydırıyoruz. Sonra perde tülü katlar gibi katlıyoruz.Harcımız için ; Bir kabın içerisine 1 Su bardağı sıvı yağ , 2 yumurta , 1 su bardağı Süt, 1 su bardağı şeker ve Son olarak da 1 paket kabartma tozunu ilave ettikten sonra mikser yardımıyla çırpıyoruz.Fırın tepsisine yufkalarla doldurduktan sonra üzerine 1 su bardağı sıvı yağ ile gezdirip fırına koyuyoruz.170 derecede altlı üstlü pişiriyoruz. 15 -20 dakika pişirdikten sonra çıkartıyoruz ve üzerine hazırladığımız kabın içindeki harcımızı tatlının üzerine döküyoruz.Bir daha tatlımızı fırına koyuyoruz ve kızarınca çıkartıyoruz. Soğuduktan sonrada hazırladığımız şerbeti de üzerine ekledikten sonra 15 dakika dinlendirdikten sonra servis tabağına alarak misafirlerinize sunabilirsiniz.
![]() |
TÜL PERDE TATLISI YAPILIŞI |
0 yorum :
Yorum Gönder