Pırasalı Ekmek

Gönderen: Unknown 6 Mart 2015 Cuma | 00:37:00

Pırasalı Ekmek 

Malzemeler ;

  • 2 kilo un
  • 1 tane kuru maya
  • Tuz ( göz kararı)
  • 1 litre kadar ılık su
  • 1 demet pırasa
  • 2 yemek kaşığı salça
  • Karabiber
  • Bulbiber
Pırasalı Ekmek Tarifi ;
2 kilo un ' u , 1 tane kuru maya , Tuz Bunları derin bir kaba koyunuz.Üzerine 1 litre kadar ılık su yavaş yavaş ekleyerek elinizle yoğurarak hamur haline getiriniz.Hamur elinize yapışmayacak hale gelene kadar yoğuruyoruz.Üstünü sarıp Hamur leğenin hamur üstüne kadar dinlendiriyoruz yaklaşık 30 dakika olmuş olur.Dinlendirmeyi beklerken 1 demet pırasaları ince ince doğruyoruz ve Su ile  güzel bir şekilde yıkıyoruz ve Tavanın içine  alıp ocakta kavuruyoruz.Kavurduktan sonra ocağı söndürüp içine Tuz  ,Karabiber ,Bulbiber ilave edip harcı karıştırıyoruz.Hamur kabardıysa malzemeler de soğuduysa 1 tezgah üstünde  ele gelecek şekilde büyük bir parça koparıyoruz.Onu tezgah üstünde yağ ile yaydırıyoruz.Sonra Pırasadan iki yemek kaşığı kadar alıyoruz ve hamurun üzerine güzel bir şekilde yaydırıyoruz ve Rulo şeklinde yuvarlıyoruz ve Tepsi ye yerleştiriyoruz.Bu şekilde yaparak hamurunuz bitene kadar aynı uygulamayı yapacaksınız.Bittikten sonra hamurların üzerilerine fırça ile sıvı yağ sürüyoruz.Fırını Koyuyoruz.200 derecede 30 dakika da pişiriyoruz.( İyice Kızarana kadar pişireceksiniz içerisindeki malzemeler çiğ kalmaması gerek ). Son olarak da pişip  soğuduktan sonra dilim dilim kesip servis tabağına koyarak misafirlerinize sunabilirsiniz.Afiyet olsun.
                                                        
Pırasalı Ekmek Pişmiş Hali
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder