Düğün Çorbası

Gönderen: Unknown 5 Mart 2015 Perşembe | 11:18:00

Düğün Çorbası


Malzemeler ;
  • 7 çorba kaşığı un
  • 8 su bardağı Su ve Et Suyu
  • 150 gram tereyağı
  • 4 parça kuzu gerdan eti
  • 1 soğan
  • yarım limonun suyu
  • Tane karabiber
  • Tuz
Üzeri için ;
  • 50 gram tereyağı 
  • Toz kırmızı biber
Düğün Çorbası Tarifi ;
Çorba da kullanacağımız 4 parça kuzu gerdan eti ve 1 baş soğanı Tencerenin içine koyuyoruz.Daha sonra içerisine bir tutam karabiber ve etlerin üstüne gelecek şekilde suyumuzu koyup ocağa koyuyoruz ve Pişirmeye bırakıyoruz.Pişirdikten sonra Soğuk suya biraz tutuyoruz.Ardından Tencerenin kapağını açıp etlerimizi tencereden alıp cam kaba koyuyoruz.Ayrı bir tencerede  düğün çorbasına kıvam vermek için 7 çorba kaşığı un ekliyoruz ve 150 gram tereyağı ile un'umuzu karştırarak kokusu çıkana kadar yada  kahverengileşene kadar kavuruyoruz.Ardından Ocaktan alıp Tencerenin içine 8 su bardağı Et suyu azar azar  Karıştırarak ekliyoruz.Karıştırmalıyız çünkü topaklanmaması gerek  o yüzden sürekli karıştıracağız.Bu arada cam kaptaki gerdan etini çatal yardımızla küçük parçacıklara ayırıyoruz.Daha sonra tenceremizi ocağa alıyoruz ve Kalan et suyumuza da ekliyip karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.Terbiye olsun diye yarım limonun suyunu ve göz kararı tuzu ilave ediyoruz ve karıştırmaya devam ediyoruz.Son olarak da Cam kaptaki küçük parçacıklara ayırdığımız gerdan etini tencerenin içine ilave ediyoruz ve kavuruyoruz.Kavrulduktan sonra servis tabağına alarak misafirlerinize ikram edebilirsiniz.Servise hazır bulunmaktadır.Afiyet olsun  

PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder