![]() |
Bohça Baklavası |
- 500 gram baklavalık yufka
- 500 gram Antep fıstığı
- 400 gram katı yağ
Şerbeti için ;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Birkaç damla limon suyu
Bohça Baklavası Tarifi ;
Tatlının şerbeti için ; 3 su bardağı şeker ve 3 su bardağı su ilave ediyoruz ve kaynatıyoruz .Daha sonra buzdolabınızdan yağı çıkartıp tavanın içine koyun ve eridikten sonra ocağın altını kaptıyoruz.Şerbetimiz kaynadıktan sonra altını kapatıyoruz ve bir kaç damla limon suyu ekliyoruz.Ardından 15 kat yufka yapacağız.Her kat yufkada aralarına erittiğimiz yağı bol şekilde yaydırarak döküyoruz.Yağladığımız 15 kat yufkamızı ortadan ikiye bölüyoruz.Daha sonrada diğer iki parçaları da yanlamasına ortadan ikiye bölüyoruz.Amacımız Küçük kare şekilleri ortaya çıkarmaktır.Kare olmasına dikkat ediniz katlarken kolaylık olması sağlayacaktır.Böldüğümüz küçük karelerin içine Antep fıstığımızı koyuyoruz.Daha sonra katlarken 4 köşeden katlıyoruz.Bütün böldüğümüz küçük karelere aynısını uyguluyoruz.
Mektup şekilde oluşmaktadır.Fırın Tepsinin içini yağlıyoruz.Ardından Hazırladığımız bohça baklavalarını Fırın tepsisin içine güzel bir şekilde diziyoruz.Tavada kalan yağımızı ise fırın tepsisin içindeki bohça baklavanın üzerine sürüyoruz.Sonra fırına koyuyoruz ve pişiriyoruz.
Piştikten sonra çıkartıp hazırladığımız şerbeti bohça baklavasının üzerine döküyoruz.Biraz dinlendirdikten sonra Misafirlerinize sunabilirsiniz.
0 yorum :
Yorum Gönder