![]() |
Pofuduk Böreği |
Malzemeler ;
- 250 gram çökelek
- 1 demet maydanoz
- 1 demet taze soğan
- 2 çorba kaşığı sıvı yağ
- Tuz
Hamuru için ;
- 1 paket yaş maya
- 1.5 su bardağı ılık su
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı şeker
- 1 kilo Un
Üzeri için ;
- 1 çorba kaşığı yoğurt
- 1 çorba kaşığı sıvı yağ
Pofuduk Böreği Tarifi ;
Hamuru için ; Kabın içine 1 kilo un koyuyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz içerisine 1 paket yaş maya , 1.5 su bardağı ılık su , 1 tatlı kaşığı tuz , 1 tatlı kaşığı şeker ilave ediyoruz.Sonra kabın içerisine koyduğumuz mayayı elimizle yoğuruyoruz.hamur haline geldikten sonra kabarana kadar yaklaşık 30 dakika bekletiyoruz.İçi için ; 250 gram çökeleği bir kabın içine döküyoruz ve 1 demet maydanozu bıçakla doğruyoruz kabın içerisine koyuyoruz daha sonra kaşıkla karıştırıyoruz ve Göz kararı tuz ilave ediyoruz.Oluşan hamuru ortadan ikiye bölüyoruz.Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlıyoruz. Daha sonra böldüğümüz hamuru bir parçasını merdane yardımıyla açarak büyütüyoruz ve açtığımız hamurun içine hazırladığımız içi koyuyoruz.daha sonra elimizle katlıyoruz.Katladıktan sonra Bıçak yardımıyla büyük dilimler halinde kesiyoruz.Kesilenleri dik bir şekilde fırın tepsisine yerleştiriyoruz.Hamurumuz bittikten sonra Diğer hamur parçasına geçiyoruz.Aynı şekilde hamurumuzu merdane yardımıyla açarak büyütüyoruz ve biraz yağlıyoruz. Hamurunun içine içi koyduktan sonra el yardımıyla sarıyoruz. Daha sonra bıçak yardımıyla hamurumuzu dilim şeklinde kesiyoruz ve fırın tepsisine dik bir şekilde koyuyoruz.Ardından Fırın tepsisini fırınla buluşturuyoruz. 170 derecede pişiriyoruz.Piştikten sonra servis tabağına alarak misafirlerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun.
0 yorum :
Yorum Gönder