Pofuduk Böreği

Gönderen: Unknown 14 Mart 2015 Cumartesi | 05:48:00

Pofuduk Böreği


Malzemeler ;
  • 250 gram çökelek
  • 1 demet maydanoz
  • 1 demet taze soğan
  • 2 çorba kaşığı  sıvı yağ
  • Tuz

Hamuru için ;
  • 1 paket  yaş maya
  • 1.5 su bardağı  ılık su
  • 1 tatlı  kaşığı  tuz
  • 1 tatlı kaşığı  şeker
  • 1 kilo Un
Üzeri için ;
  • 1 çorba  kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Pofuduk Böreği Tarifi ;
Hamuru için ; Kabın içine 1 kilo un koyuyoruz ve ortasını havuz gibi açıyoruz içerisine 1 paket yaş maya , 1.5 su bardağı ılık su , 1 tatlı kaşığı  tuz , 1 tatlı kaşığı şeker ilave ediyoruz.Sonra kabın içerisine koyduğumuz mayayı elimizle yoğuruyoruz.hamur haline geldikten sonra kabarana kadar yaklaşık 30 dakika bekletiyoruz.İçi için ;  250 gram çökeleği bir kabın içine döküyoruz ve 1 demet maydanozu bıçakla doğruyoruz  kabın içerisine koyuyoruz daha sonra kaşıkla karıştırıyoruz ve Göz kararı tuz ilave ediyoruz.Oluşan hamuru ortadan ikiye bölüyoruz.Fırın tepsisini sıvı yağ ile yağlıyoruz.  Daha sonra böldüğümüz hamuru bir parçasını merdane yardımıyla açarak büyütüyoruz ve açtığımız hamurun içine hazırladığımız içi koyuyoruz.daha sonra elimizle katlıyoruz.Katladıktan sonra Bıçak yardımıyla büyük dilimler halinde kesiyoruz.Kesilenleri dik bir şekilde fırın tepsisine yerleştiriyoruz.Hamurumuz bittikten sonra Diğer hamur parçasına  geçiyoruz.Aynı şekilde hamurumuzu merdane yardımıyla açarak büyütüyoruz ve  biraz yağlıyoruz. Hamurunun içine içi koyduktan sonra el yardımıyla sarıyoruz. Daha sonra bıçak yardımıyla hamurumuzu dilim şeklinde  kesiyoruz ve fırın tepsisine dik bir şekilde koyuyoruz.Ardından Fırın tepsisini  fırınla buluşturuyoruz. 170 derecede  pişiriyoruz.Piştikten sonra servis tabağına alarak misafirlerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun.


PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder