Hanım Göbeği Tatlısı

Gönderen: Unknown 13 Mart 2015 Cuma | 04:54:00

Hanım Göbeği Tatlısı
Malzemeler ;

  • 2.5 su bardağı un
  • 2 su bardağı  su
  • 250 gram  margarin
  • 4 yumurta
  • 1 tutam tuz
Kızartmak için ;
  • 2 su bardağı  sıvı yağ
Şerbeti için ;
  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı  su
  • Çeyrek limonun suyu
Üzeri için ;
  • Hindistan cevizi 
  • Toz Antep  fıstığı

Hanım Göbeği Tatlısı  Tarifi ;
Şerbeti için ;  tencerenin  içine 3 su bardağı şeker , 3 su bardağı su  ilave edip ocağa koyuyoruz ve karıştırarak kaynatmaya başlıyoruz. kaynatıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve kenara alıyoruz.
Hamuru için ; tencerenin içine  2 su bardağı  Su , 250 gram margarin , 1 tutam tuz, ilave ettikten sonra ocağa alıyoruz  ve kaynamaya bırakıyoruz.Kaynadıktan sonra 2.5 su bardağı un ekleyip karıştırıyoruz.Suyunu çekene kadar karıştırıyoruz.Kıvama geldikten  sonra ocaktan alıyoruz.Tencerenin içindeki  hamurumuzu derin bir kabın içine alıp soğumaya bırakıyoruz.hamurumuzun soğuması gerekiyor.Daha sonra  4 tane yumurtamızı 1 er 1 er atıyoruz.Elimizle yoğurarak yediriyoruz ve Güzel bir şekilde yoğuruyoruz.Kabımızı ocağın olduğu yere alarak Kızartmak için ; bir tencerenin içine 2 su bardağı sıvı yağ döküyoruz ve ocağa alıyoruz.Ardından kabın içinden hamurumuzu ceviz büyüklüğünde kopartıp elimizle yuvarlak oluşturup ortasını parmağımızla gamze gibi delik oluşturuyoruz.çünkü kızardıktan sonra şişmiş olacak o delik olan kısmımızı Antep fıstığımızı koyacağız.Kızaran hanim göbeklerini hazırladığımız şerbetlerin içine koyuyoruz 3 -5 dakika bekletip çıkartıyoruz.Yaptıklarımızı sunmaya geçiyoruz.Hanım göbeklerimizi şerbetten alıp cam  kaseye koyuyoruz ve üzeri için hanım göbeklerin ortalarına Antep fıstıklarımızı koyuyoruz. Son olarak da  hindistan cevizi ekliyoruz ve Servis hazır bulunmaktadır.Servis tabağına alarak misafirlerinize sunabilirsiniz.
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder