![]() |
Hanım Göbeği Tatlısı |
- 2.5 su bardağı un
- 2 su bardağı su
- 250 gram margarin
- 4 yumurta
- 1 tutam tuz
Kızartmak için ;
- 2 su bardağı sıvı yağ
Şerbeti için ;
- 3 su bardağı şeker
- 3 su bardağı su
- Çeyrek limonun suyu
Üzeri için ;
- Hindistan cevizi
- Toz Antep fıstığı
Hanım Göbeği Tatlısı Tarifi ;
Şerbeti için ; tencerenin içine 3 su bardağı şeker , 3 su bardağı su ilave edip ocağa koyuyoruz ve karıştırarak kaynatmaya başlıyoruz. kaynatıktan sonra ocağın altını kapatıyoruz ve kenara alıyoruz.
Hamuru için ; tencerenin içine 2 su bardağı Su , 250 gram margarin , 1 tutam tuz, ilave ettikten sonra ocağa alıyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz.Kaynadıktan sonra 2.5 su bardağı un ekleyip karıştırıyoruz.Suyunu çekene kadar karıştırıyoruz.Kıvama geldikten sonra ocaktan alıyoruz.Tencerenin içindeki hamurumuzu derin bir kabın içine alıp soğumaya bırakıyoruz.hamurumuzun soğuması gerekiyor.Daha sonra 4 tane yumurtamızı 1 er 1 er atıyoruz.Elimizle yoğurarak yediriyoruz ve Güzel bir şekilde yoğuruyoruz.Kabımızı ocağın olduğu yere alarak Kızartmak için ; bir tencerenin içine 2 su bardağı sıvı yağ döküyoruz ve ocağa alıyoruz.Ardından kabın içinden hamurumuzu ceviz büyüklüğünde kopartıp elimizle yuvarlak oluşturup ortasını parmağımızla gamze gibi delik oluşturuyoruz.çünkü kızardıktan sonra şişmiş olacak o delik olan kısmımızı Antep fıstığımızı koyacağız.Kızaran hanim göbeklerini hazırladığımız şerbetlerin içine koyuyoruz 3 -5 dakika bekletip çıkartıyoruz.Yaptıklarımızı sunmaya geçiyoruz.Hanım göbeklerimizi şerbetten alıp cam kaseye koyuyoruz ve üzeri için hanım göbeklerin ortalarına Antep fıstıklarımızı koyuyoruz. Son olarak da hindistan cevizi ekliyoruz ve Servis hazır bulunmaktadır.Servis tabağına alarak misafirlerinize sunabilirsiniz.
0 yorum :
Yorum Gönder