![]() |
KARTALKAYA KEBABI |
Malzemeler ;
- 1.5 kg kuşbaşı kuzu eti
- 2 orta boy kabak
- 3 orta boy havuç
- 200 gram arpacık soğan
- 6 diş sarımsak
- 100 gram yağ
- Kekik
- Tuz
- Karabiber
- 2 Paket milföy hamuru
Kartalkaya Kebabı Tarifi ;
1.5 kg kuşbaşı kuzu eti kabın içine koyup su ile yıkadıktan sonra Tenceremizi ocağa alıyoruz ve içerisine yıkadığımız kuşbaşı etimizi koyuyoruz ve ara ara karıştırarak kısık ateş de kavrulmaya bırakıyoruz.Kavrulurken bizde Milföy hamurlarımızı buzdolabından alıp poşetinden çıkartıyoruz.Daha sonra kalıp ile milföy hamurun üzerine getirip elimizle bastırarak yuvarlak ortaya çıkartıyoruz.Oluşan yuvarlakları fırın tepsisine koyarken hamur halkalarını da yuvarlakların üzerine koyuyoruz.Alt kısım 1 yuvarlak üst kısım 2 hamur halka şeklinde olması gerekiyor.Bütün milföylerimiz bitene kadar bu uygulamayı yapıyoruz .Kalıbınız yoksa su bardağı ve kavanoz kapağı ile de yapabilirsiniz.Daha sonra Fırın tepsimizi fırına koyuyoruz ve 190 derecede 20- 25 dakika pişiriyoruz.Ocakta kısık ateş de kavrulmaya bıraktığımız etlerin içerisine 100 gram yağ ,200 gram arpacık soğan 6 diş sarımsak koyup karıştırıyoruz.Tekrar dan kısık ateş de ara ara karıştırarak kavrulmaya bırakıyoruz.Kavrulurken bizde İçerisine koyacağımız Sebzelerimizi hazırlıyoruz. İlk önce Havuç ve Kabaklarımızın kabuklarını soyup yıkadıktan sonra doğramaya başlıyoruz. Kabaklarımızı 4 Bölüp küçük parçacıklar haline getiriyoruz. Havuçlarımızı da küçük parçacıklara bölüyoruz. Daha sonra tenceremizin içine küçük parçacıklar haline getirdiğimiz havuçları atıyoruz ve karıştırıyoruz.Biraz kavrulduktan sonra Son olarak Küçük parçacıklar haline getirdiğimiz kabağımızı , Tuz , Karabiber ve Kekiğimizi de ilave ediyoruz 5 dakika kavurduktan sonra ocağı kapatıp kartalkaya kebabımızı sunum haline getirmeye başlıyoruz.Sebzeleri etlerimizi Fırından çıkan Milföy çanaklarıyla buluşturuyoruz.Biraz dinlerdik ten sonra Misafirlerinize servis tabağına koyarak sunum yapabilirsiniz.Afiyet olsun.
Sunumuyla iştah açıcı görüntüsü var. Ellerinize sağlık..
YanıtlaSil