![]() |
KENEVİR HELVASI |
Malzemeler ;
- 500 gram kenevir tohumu
- 500 gram üzüm pekmezi
- 1 su bardağı ceviz
- 1 su bardağı badem
- 1 su bardağı fındık
- 1 su bardağı tuzsuz leblebi
Kenevir Helvası Tarifi ;
Tavayı ocağa koyuyoruz altını açıp içerisine 500 gram kenevir tohumu ilave ediyoruz ve karıştırarak kaynatıyoruz.Kaynadığını Kokusundan ve çıt diye sesler gelecektir Bu şekilde anlamanızda yardımcı olacaktır.Bir tencereye ise 500 gram üzüm pekmezini döküyoruz ve karıştırarak kaynatıyoruz.Kaynarken 1 su bardağı bademleri blender dan geçip Bir kabın içine koyuyoruz.Ardından 1 su bardağı Fındıkları da blender geçirip başka bir kabın içine koyuyoruz.Tekrardan 1 su bardağı ceviz blender geçirip bunu da farklı bir kabın içerisine koyuyoruz.Tava da kaynayan kenevirin içerisine blender den geçirdiğimiz Fındıkları , Bademleri ve Cevizleri koyuyoruz ve Karıştırıyoruz.Tencerede kaynattığımız pekmezi tavanın içerisine döküyoruz ve hızlı bir şekilde karıştırıyoruz.1 su bardağı tuzsuz leblebiyi blender dan geçirip Borcamın zeminini leblebi tozuyla kaplıyoruz ve tavadaki keneverimizi borcamın içerisine döküyoruz , güzel bir şekilde yaydırıyoruz. Donması uzun süren bir tatlı çeşidi dir. Gece den yaparsanız sabaha misafirlerinize servis tabağına koyarak sunum yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
![]() |
KENEVİR HELVASI YAPILIŞ AŞAMASI |
0 yorum :
Yorum Gönder