![]() |
KABAK OTURTMASI |
Malzemeler ;
- 750 gram orta yağlı kuzu kıyma
- 3 kg orta boy kabak
- 2 domates
- 2 soğan
- 1 çorba kaşığı domates salçası
- 2 baş sarımsak
- Tuz
- Karabiber
- Kırmızı biber
Kızartmak için ;
- Sıvı Yağ
Kabak Oturtması Tarifi ;
İçi için ; Tavanın içine 750 gram orta yağlı kuzu kıyma koyup karıştırarak kavuruyoruz.Kavrulurken soğanlarımızı doğruyoruz ve tavanın içine ilave ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz.Tavanın içine 1 diş sarımsağımızı 1 çorba kaşığı domates salçamızı ,Tuz, Karabiber ve Kırmızı biber ekliyoruz ve karıştırıp kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz..Bir yandan domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve küçük dilimler haline getiriyoruz. Diğer yandan ise kabaklarımızın içini ince kalacak bir şekilde soyuyoruz.Daha sonra kabaklarımızı kızartmak için tencerenin içine sıvı yağ ekliyoruz daha sonra kızartması gereken içleri ince şekilde soyulmuş kabakları tencerenin içine koyuyoruz ve karıştırarak kızartıyoruz.Kızartılan kabakları kare şeklinde borcamımıza koyuyoruz.Ardından tavanın içindeki iç harcımızı kabın içine koyuyoruz.Kızartılan kabaklarımızın içerisine 1 çorba kaşığı iç harcımızdan alıp kabaklarımızın içerisine koyuyoruz ve üzerine ise sarımsak ekliyoruz. Bu işlemi kabaklarımız ve harcımız bitene kadar cam borcama yerleştiriyoruz.Daha sonra küçük dilimler haline getirdiğimiz domateslerimizi üzerine koyuyoruz.Cam borcamızı Daha önce ısıtılmış 200 derecede ortalama 20 dakika pişmiş olacaktır.Fırından çıkarttığınızda misafir tabağına alarak misafirlerinize sunabilirsiniz afiyet olsun.
![]() |
KABAK OTURTMASI YAPILIŞ AŞAMASI |
0 yorum :
Yorum Gönder