Kabak Oturtmasi

Gönderen: Unknown 19 Mart 2015 Perşembe | 10:27:00

KABAK OTURTMASI

Malzemeler ; 

  • 750 gram orta yağlı kuzu kıyma
  • 3 kg orta  boy kabak
  • 2 domates
  • 2 soğan
  • 1 çorba kaşığı  domates salçası
  • 2 baş sarımsak
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
Kızartmak için ;
  • Sıvı Yağ

Kabak Oturtması Tarifi ;
İçi için ; Tavanın içine 750 gram orta yağlı kuzu kıyma koyup karıştırarak kavuruyoruz.Kavrulurken  soğanlarımızı  doğruyoruz ve tavanın içine ilave ediyoruz kavurmaya devam ediyoruz.Tavanın içine 1 diş sarımsağımızı  1 çorba kaşığı domates salçamızı ,Tuz, Karabiber ve Kırmızı biber  ekliyoruz ve karıştırıp kavurduktan sonra ocaktan alıyoruz..Bir yandan  domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve küçük dilimler haline getiriyoruz. Diğer yandan ise kabaklarımızın içini  ince kalacak bir şekilde soyuyoruz.Daha sonra kabaklarımızı kızartmak için tencerenin içine  sıvı yağ ekliyoruz daha sonra kızartması gereken içleri ince şekilde soyulmuş kabakları tencerenin içine koyuyoruz ve karıştırarak kızartıyoruz.Kızartılan kabakları kare şeklinde borcamımıza koyuyoruz.Ardından tavanın içindeki iç harcımızı kabın içine koyuyoruz.Kızartılan kabaklarımızın içerisine 1 çorba kaşığı iç harcımızdan alıp kabaklarımızın içerisine koyuyoruz ve üzerine ise sarımsak ekliyoruz. Bu işlemi kabaklarımız ve  harcımız bitene kadar cam borcama yerleştiriyoruz.Daha sonra küçük dilimler haline getirdiğimiz domateslerimizi üzerine koyuyoruz.Cam borcamızı  Daha önce ısıtılmış 200 derecede ortalama 20 dakika  pişmiş olacaktır.Fırından çıkarttığınızda  misafir tabağına alarak misafirlerinize sunabilirsiniz afiyet olsun.

KABAK OTURTMASI YAPILIŞ AŞAMASI

PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder