Malzemeler ;
- 1 tavuk budu ya da göğüs eti
- 2 tahta kaşığı haşlanmış nohut
- 1 soğan
- 2 su bardağı domates suyu
- 1 çorba kaşığı tereyağı
Hamuru için ;
- 9-10 çorba kaşığı un
- Yarım su bardağı süt
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
Balıkesir Mantısı Tarifi ;
Hamur için ; Bir derin kabın içine 10 çorba kaşığı un ,Yarım su bardağı süt, Yarım çay bardağı su ve Tuz ilave ederek elimizle yoğuruyoruz.Yaklaşık 30 - 40 dakika dinlendiriyoruz.
Sonra oluşuna hamurumuzu merdane yardımıyla açıyoruz. Açtığınız hamuru daha sonra kare şeklinde kesmeye başlıyoruz.
Oluşan kareleri Kelebekler halinde kıvırıyoruz.Yani iki elimizle ilk önce ortasına bastırıp köşelerden de büküyoruz oluşan mantıları fırın tepsisinin içine koyuyoruz.200 derece de fırına koyuyoruz çok çabuk kızarıyor o yüzden başından ayrılmamanızı tavsiye ediyorum mantılar kuruyana kadar fırında bekletiyoruz.
Sosu için ; 1 soğan doğruyoruz ve Tencerenin içini yağ döküp soğanlarımızı koyuyoruz ve karıştırarak güzel bir şekilde kavrulmaya bırakıyoruz.2 su bardağı domates suyu ,1 çorba kaşığı tereyağı ilave edip karıştırıyoruz.Daha Sonra Sosumuzun içine göğüs eti suyumuzu tencerenin içine döküyoruz ve kaynamaya bırakıyoruz. 1 tahta kaşığı göğüs eti ve 2 tahta kaşığı haşlanmış nohut fırınlanmış mantılarıda koyduktan sonra karıştırarak kaynatmaya devam ediyoruz.Kaynadıktan sonra Servis tabağına alarak misafirlerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun İyi günler dileriz.
![]() |
Balıkesir Mantısı Pişmiş Hali |
0 yorum :
Yorum Gönder