Yufka Lahmacun

Gönderen: Unknown 13 Şubat 2015 Cuma | 16:53:00

Yufka Lahmacun

Malzemeler ;

  • 2 Adet Yufka
  • 300 gram Kıyma
  • 2 Adet Sivri Biber
  • 2 Orta Boy Domates
  • 1 Adet kuru Soğan
  • Kendinize göre Sıvı Yağ ayarlayacaksınız
  • 1 Kaşık Biber Salçası
  • 1 Kaşık Domates Salçası
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul Biber
  • Kırmızı Toz biber
  • Maydanoz
  • Kimyon

Yufka Lahmacun Yapılış Tarifi ;
ilk önce hanımlar kıymanın içine soğanı,biberi,maydanoz  ve domatesi ince bir şekilde doğruyoruz sonra içine  tuz , pul biber , biber salçası, domates salçası ve  biraz da sıvı yağ  koyarak ellerimizle  kıvamı tutturana kadar yoğuruyoruz yoğurduktan sonra iki yufkanın arasına birşeyler koymadan yada sürmeden üst üste koyuyoruz sonra su bardağını ters çevirip ağız kısmıyla yufkaları  daire halinde kesmiş oluyoruz hazırladığımız harç malzemelerini daire halinde yaptığımız yufkaların içine harç  yaydırıyoruz sonra ısıtılmış olan fırınımızı  ızgara konumunda ayarlayarak minik şeklinde olan lahmacunları mızı pişirmeye bırakıyoruz. pişirdikten sonra  servis tabağına koyarak misafirlerinize sunabilir ve afiyetle yiyebilirsiniz...

PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder