Süt Helvası |
Malzemeler ;
- 250 gram tereyağı
- Yarım fincan zeytinyağı
- 2 su bardağı un
- 6 su bardağı süt
- 1-2 çay kaşığı Vanilya
- 2 su bardağı su
- 4 su bardağı şeker
Süt Helvası Tarifi ;
Tenceremizi ocağa koyup altını yakıp 6 su bardağı sütümüzü tencerenin içine ilave ediyoruz ve kaynayana kadar bekletiyoruz ( yaklaşık 30 dakika ).Ayrı bir tencerede ise 2 su bardağı Unu kavurmak için 250 gam tereyağı tencerenin içine atıp erimesiyle birlikte 2 su bardağı unu ekliyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz esmer bir hale gelene kadar kavuruyoruz.Esmer bir hale gelene kadar kavurduğumuz un içine kaynayan sütümüzü içine boşaltıyoruz ince bir ayrıntı var sütümüzü birden dökmüyoruz yavaş yavaş biraz döküp karıştırıp ardından tekrardan döküyoruz bu şekilde boşaltma işlemini yapacaksınız.
Ardından tencerenin içine 2 su bardağı ılık suyumuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.eğer suyun yetersiz olduğunu anlarsanız dilerseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.Daha sonra 4 su bardağı şekeri ve Vanilyayı da ekledikten sonra karıştırmaya devam ediyoruz.Tatlımız artık hazır bulunmaktadır tatlımızı tencereden alıp cam kabımıza yaygın bir şekilde koyuyoruz.Ardın da Fırınımıza Koyuyoruz 200 derecede 10 dakika pişiriyoruz.Nar gibi kızaran süt helva tatlımızı çıkartıp misafirlerinize servis tabağına koyup misafirlerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun....
Hazırlık süresi ; 45 dakika Fırın derecesi ; 200 Pişirme Süresi ; 10 dakika
0 yorum :
Yorum Gönder