Süt Helvası

Gönderen: Unknown 23 Şubat 2015 Pazartesi | 09:13:00

Süt Helvası


Malzemeler ;

  • 250 gram tereyağı
  • Yarım fincan zeytinyağı
  • 2 su bardağı un
  • 6 su bardağı süt
  • 1-2 çay kaşığı Vanilya
  • 2 su bardağı su
  • 4 su bardağı şeker

Süt Helvası Tarifi ;
Tenceremizi ocağa koyup altını yakıp 6 su bardağı sütümüzü tencerenin içine ilave ediyoruz ve kaynayana kadar bekletiyoruz ( yaklaşık 30 dakika ).Ayrı bir tencerede ise 2 su bardağı Unu kavurmak için 250 gam tereyağı tencerenin içine atıp erimesiyle birlikte 2 su bardağı unu ekliyoruz ve karıştırmaya başlıyoruz esmer bir hale gelene kadar kavuruyoruz.Esmer bir hale gelene kadar kavurduğumuz un içine kaynayan sütümüzü içine boşaltıyoruz ince bir ayrıntı var sütümüzü birden dökmüyoruz yavaş yavaş  biraz döküp karıştırıp ardından tekrardan döküyoruz bu şekilde boşaltma işlemini yapacaksınız.

Ardından tencerenin içine 2 su bardağı ılık suyumuzu ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz.eğer suyun yetersiz olduğunu anlarsanız dilerseniz biraz daha su ekleyebilirsiniz.Daha sonra 4 su bardağı şekeri ve Vanilyayı da ekledikten sonra karıştırmaya devam ediyoruz.Tatlımız artık hazır bulunmaktadır tatlımızı tencereden alıp cam kabımıza yaygın bir şekilde koyuyoruz.Ardın da Fırınımıza Koyuyoruz 200 derecede 10 dakika  pişiriyoruz.Nar gibi kızaran süt helva tatlımızı çıkartıp  misafirlerinize  servis tabağına koyup misafirlerinize sunabilirsiniz. Afiyet olsun....


Hazırlık süresi ; 45 dakika         Fırın derecesi ; 200          Pişirme Süresi ; 10 dakika
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder