![]() |
Kısır |
Malzemeler ;
- 1 paket kısırlık bulgur
- 1 demet marul
- 2 tane taze soğan
- 1 demet maydanoz
- 1 demet dereotu
- 2-3 tane havuç
- yarım kırmızı lahana
- 3-4 tane limon
- 5-6 tane kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı biber salçası
- 2 su bardağı sıvı yağ
Kısır Tarifi ;
1 paket kısırlık bulguru kaynar suyla hafif ıslattıktan sonra 20 dakika dinlendirip kabarmasını bekliyoruz ve 2 tane taze soğanı ,1 demet maydanoz, 1 demet dereotunu,2-3 tane havucu,2-3 diş sarımsağı ,bu malzemeleri ince bir şekilde doğruyoruz doğradıktan sonra 5-6 tane olan kuru soğanlarımızı ince bir şekilde doğruyoruz ve bir tavada kavurmaya başlıyoruz ve kavrulduktan sonra içine 2 yemek kaşığı domates salçası ilave edip kavurmaya devam ediyoruz pembeleşene kavuracaksınız.Ardından kabarttığımız kısırlık bulguru içine 2 yemek kaşığı biber salçasını koyuyoruz ( kavrulmadan direk içine bulgurun içine koyuyoruz. )Daha sonra elimize eldiven takıp kısırlık bulgurun içine koyduğumuz salçayı bulgura yedirecek şekilde elimizle yoğurmaya başlıyoruz sonra tavadaki kavurduğumuz kuru soğanları soğuduktan sonra kısırın içine ilave ediyoruz ve Doğradığımız malzemeleri kısırın içine koyuyoruz Ardından içine 2 su bardağı sıvı yağ döküyoruz içine limonları da sıkıyoruz hepsini harmanlayıp elimizle yoğurmaya devam ediyoruz 5 dakika yoğurmanız yeterlidir.Bütün malzemeler bulgura yedirdikten sonra misafirlerinize kısırı sunabilirsiniz.
Hazırlık süresi ; 15 dakika Dinlendirme süresi ; 20 dakika Yoğurma süresi ; 5 dakika
0 yorum :
Yorum Gönder