Peynirli İrmik Helvası

Gönderen: Unknown 27 Şubat 2015 Cuma | 11:53:00

Peynirli İrmik Helvası
Malzemeler ;

  • 500 gram irmik
  • 3 kase şeker
  • 7 kase su
  • 200 gram  tereyağı
  • 1 kg tuzsuz peynir
Servis için ;
  • Antep fıstığı ve  Tarçın
Peynirli İrmik Helvası Tarifi ;
Ocağa alacağımız tavanın içine 500 gram irmik ve 200 gram tereyağı ilave ediyoruz.(1 kg tuzsuz peyniri 2 saat önce buzdolabından çıkarmalısınız.) mayalanıp iyice sünecek sünmesse peynirli helvanın anlamı olmaz.bu arada karıştırmayı hiç bırakmamak gerekiyor eşit bir şekilde hızlı hızlı karıştırmanız lazım.Ardından Tencerenin içine 7 kase su ve 3 kase şeker koyup ocağımıza alıyoruz ve karıştırıyoruz.şerbet yaparken de irmiği de unutmamalıyız bir aradan da irmiği karıştırmayı bırakmıyoruz.irmiğin kokusunu hissettiğiniz de helvamız olmuş demektir.Sürekli karıştırmamızın sebebi  yanmamasını sağlamak bu yüzden sürekli karıştırıyoruz. İrmiği
soğumaya bırakıyoruz. Şerbetimiz olduğunda irmiği içine katıp karıştıracağız.şimdi ise peynirimizi doğrayacağız.

İlk önce Peynirimizi güzel  bir şekilde yıkıyoruz.Ardından da ince ince doğrayıp hazır olan şerbetimizin içine  soğutmaya bıraktığımız irmiği tavadan alıp borcamın içine koyuyoruz 
Ardından şerbetin içine yavaş yavaş döküyoruz dökerken de  bir yandan da kıvama gelene kadar karıştırmaya devam ediyoruz.

Ardından Şerbetimizin içine ince ince doğradığımız tuzsuz peynirimizi içerisine ekliyoruz ve tencerenin kapağını kapatıyoruz 2-3 dakika bekliyoruz sebebi ise peynirimizi kendi sıcaklığıyla sünmesini bekleyip. sündükden sonra tencerenin kapağını açıp biraz karıştırıyoruz.ve tatlımızı borcamın içine alıyoruz ve güzel bir şekilde yaydırıyoruz.Son olarak da Antep fıstığı ve tarçın ile üzeri için  süslememizi de yaptık dan sonra misafirlerinize servis tabağına koyarak sunabilirsiniz.Afiyet olsun
PAYLAŞ

Hakkımda Unknown

0 yorum :

Yorum Gönder