![]() |
Kadayıf Tatlısı |
Malzemeler ;
- 1 paket kavrulmuş kadayıf
- 1 paket margarin
- 1 su bardağı un
- Vanilya
- 1 paket krem şanti
- 1 su bardağı ceviz veya fındık
- 1 kilo süt
- 1 kaşık tereyağı
Kadayıf Tatlısı Tarifi ;
1 paket margarini tencerenin içinde eritiyoruz.Ardından eriyen yağın içine 1 su bardağı un ilave ediyoruz ve pembeleşene kadar kavrulmaya bırakıyoruz.Tencerenin içine 1 kilo süt döküyoruz ve muhallebi haline gelene pişiriyoruz yaklaşık 20 dakikada kıvama geliyor.Başka bir tavada 1 kaşık kadar tereyağı koyuyoruz ve 1 paket kavrulmuş kadayıfları tavanın içine ufalayarak ilave edeceksiniz ve karıştırıp,kavurmaya bırakıyoruz.Daha sonra kare bir borcamın altına tavamızda ki kadayıfın yarısını borcamın altına yaydırıyoruz ve yarım su bardağı kadar ceviz ile üzerine yaydırdıktan Sonra tenceredeki muhallebiyi borcamın içindeki kadayıfın üstüne güzel bir şekilde yaydırarak koyuyoruz ve son olarak da tavada kalan yarım kadayıfını da üzerine ekliyoruz ve üzerine yarım su bardağı ceviz ilave ettikten sonra 1 gece bekletip misafirlerinize servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun ...
Hazırlık Süresi ; 20 dakika Dinlendirme Süresi ; 1 gece Pişirme süresi ; 20 dakika
Hazırlık Süresi ; 20 dakika Dinlendirme Süresi ; 1 gece Pişirme süresi ; 20 dakika
0 yorum :
Yorum Gönder