![]() |
Lahana Dolması |
Malzemeler ;
- Orta boy Lahana
- Yarım kilo kemikli et
- 1 soğan
- Yarım kg orta yağlı kıyma
- Yarım kg pirinç
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı salça
- Yarım demet maydanoz
- Tuz,karabiber,kimyon
Sosu İçin ;
- 3-4 soğan
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz ( göz kararına göre )
- 2 su bardağı su
Lahana Dolması Tarifi ;
1 tencereye su koyuyoruz ve içine göz kararı tuz atıp kaynamaya bırakıyoruz.Orta boy lahanayı kaynayan suyumuzun içine koyuyoruz ve biraz daha tuz ekliyoruz kaynamaya bırakıyoruz.kaynadıktan sonra çıkarıp bir tepsinin içine yerleştiriyoruz.Ardından pirinçleri seçip süzgeçle yıkayıp bir borcamın içine seçtiğimiz pirinçler koyuyoruz ve soğanı ince ince doğrayıp pirincin içine ilave ediyoruz.Daha sonra yarım kg orta yağlı kıymayı da içine koyuyoruz.Son olarak da Karabiber,kimyon,Yarım demet maydanoz,Tuz bunları da ilave ettikten sonra 1 su bardağı sıvı yağ koyuyoruz.
Bunların hepsi elimizle yoğuruyoruz.Ardından lahana yapraklarının içine harcımızı koyarak ince ince sarmaya başlıyoruz.Yarım kilo kemikli etimizi bir tava ya alıyoruz ve çok hafif yağda çok pişmeden kızartıyoruz.Sonra kızarttığımız kemik etlerini tencerenin altına diziyoruz.Sardığımız lahanaları etlerin üstüne diziyoruz Dizdikten sonra sosunu yapmaya geçiyoruz.bir tavanın içine 3 -4 tane soğanı doğruyoruz ve 2 çorba kaşığı tereyağı ,1 çorba kaşığı zeytin yağı bunları ekleyerek soğanlar pembeleşinceye kadar karıştırıyoruz.Sonra 1 kaşık salça ,Tuz Göz kararı ,ilave ediyoruz ve kavurduktan sonra ocağımızı kapatıyoruz.Sosun içine 2 su bardağı kadar su koyup karıştıracağız.
Sonra Sosumuzu dizdiğimiz lahanaların üstüne Döküyoruz.Ve ardından Tenceremizi ocağa koyuyoruz bir kere hızlı ateşte kaynatıyoruz.Sonra ocağımızı kısık ateş alıp yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.Piştikten sonra servis tabağına alarak misafirlerimiz sunuyoruz.
Hazırlık süresi ; 1 saat Dinlendirme süresi ; Yok Pişirme süresi ; 15 dakika
0 yorum :
Yorum Gönder